Zboruri anulate şi carantină obligatorie pentru cei care vin din Spania

Spania intră de mâine, 11 august pe lista galbenă a cu risc epidemiologic ridicat. Zborurile spre şi dinspre Spania se anulează, iar izolarea 14 zile este obligatorie la sosirea în România.

Institutul Național de Sănătate Public (INSP) a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. În consecință, începând cu 11 august, ora 0.00, toate zborurile vor fi anulate, iar toți cei care se intră în România venind din Spania, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile.

Criteriul de care se ține cont pentru stabilirea acestei liste este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară. Spania avea înregistrate 89,4 cazuri la 100.000 locuitori.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa”, precizează INSP.

Deja ai votat!