Rectificare bugetară pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap

0

Întruniţi astăzi, 11 august, în şedinţă extraordinară, organizată online, consilierii municipali botoşăneni au votat proiectul de hotărâre vizând rectificarea bugetului local.

Votul a vizat suplimentarea creditelor pentru Direcţia de Asistenţă Socială pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, pe luna august. Suma alocată a fost de 750.000 de lei. „Banii au fost luaţi de la capitolul rate de capital pentru că, după ce a fost instituită starea de urgenţă pe teritoriul României, a fost prevăzută posibilitatea amânării plăţii ratelor. S-au făcut negocieri cu băncile şi au fost amânate ratele pentru acest an. Le vom plăti începând cu anul următor. În aceste condiţii, la capitolul rate de capital avem economii în baza cărora am asigurat banii pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap pentru luna august”, a declarat un oficial din Primăria Botoşani.

Bugetul local a fost rectificat şi în luna iulie, atunci fiind asiguraţi 445.000 de lei pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. Încă de luna trecută consilierii municipali au fost informaţi că trebuie identificate „surse de finanţare pentru drepturile persoanelor cu handicap şi asistenţii acestora, întrucât bugetul aprobat pe anul curent este insuficient.

La această dată municipalitatea nu a luat în calcul alocarea de fonduri şi pentru plata drepturilor aferente lunii septembrie deoarece urmează să primească bani în urma rectificării bugetului de stat.

Botoşănenii cu handicap nu trebuie să aibă emoţii în privinţa drepturilor băneşti acordate prin lege. Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că vor fi luate măsurile necesare pentru ca aceştia să-şi primească banii la timp.

 

+4 -1
se încarcă...