Jungla din cimitire ascute lupta politică (video)

Curăţenia în cimitire făcută cu muncitori de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) tinde să se transforme într-un subiect preferat înaintea campaniei electorale.

Prin dispoziţie a primarului Cătălin Flutur, echipe de la DSPSA au lucrat în Cimitirul Pacea, iar de câteva zile sunt în Cimtirul Eternitatea unde luptă cu „jungla” instalată în unele zone. În schimb, Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, societate care administrează cimitirele, l-a taxat pe edil afirmând că îşi face campanie pe bani publici.

Intervenţia directorului Urban Serv nu a rămas fără ecou la nivelul conducerii DSPSA. „Îl invit pe domnul aşa zis director de la Urban Serv, amatorul care are pretenţii de mare manager să vină să vadă ce fac muncitorii şi nu 15 – 20 cum spune el, ci doar şapte. Aici (în Cimitirul Eternitatea – n.r.) muncesc şapte oameni de o săptămână şi nu de 2 – 3 zile şi nu i-am adus din alte părţi ale oraşului ca să tragă aici, ci erau de la baze sportive şi erau în şomaj tehnic. Spre deosebire de Urban Serv care a ţinut oamenii în şomaj tehnic şi nu şi-a făcut treaba în cimitire, DSPSA a ştiut să îmbine economia la fondul de salarii cu obiectivele majore ale municipiului”, este prima parte a declaraţiei de pe filmul trimis redacţiei de Eugen Ţurcanu, directorul DPSA.

Potrivit oficialului, jungla din cimitir este mediul propice pentru multe vieţuitoare.

Uitaţi-vă jungla unde sunt şerpi, arici, vulpi, jderi, bursuci din Cimitirul Eternitatea şi aberaţiile pe care le dă în spaţiul public acest individ total neprofesionist şi total amator în relaţia cu clienţii şi cu cetăţenii. Repet, sunt şapte oameni de la noi care au muncit zece zile în Cimitirul Pacea şi sunt aici pe a doua săptămână şi nu 20. Facem ce trebuie că altfel ne mănâncă balaurii”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

În replică, Bogdan Buhăianu a arătat că respectă instituţile statului, dar l-a catalogat pe Eugen Ţurcanu „un personaj obscur şi trecător al politicii botoşănene, pentru că dumnealui nu face administraţie ci doar politică”. „Pot reaminti doar că la propunerea lui s-a dorit achiziţionarea de pietre curling în valoare de peste un miliard de lei vechi şi că în instituţia condusă de dumnealui se vinde la negru gard liniar, saci de ciment şi mă opresc aici. Activitatea de curăţenie în cimitire noi o prestăm, săptămânal se tunde iarba, se ridică gunoiul, se ridică coşurile. Lucrătorii DSPSA vin din cinci în cinci zile pentru ca domnul primar Cătălin Mugurel Flutur să realizeze şedinţe foto de campanie”, a spus Bogdan Buhăianu. Potrivit acestuia, curăţenia în cimitire „nu trebuie făcută ca un exerciţiu de forţă, de campanie electorală, ci trebuie să aibă o continuitate”. Totodată, directorul Urban Serv a adăugat că problemele din cimitire nu vor fi rezolvate până când nu va fi luată o decizie în privinţa întreţinerii mormintelor părăsite.

Deja ai votat!