Teleşcoala profesorilor începe pe 24 august

0

Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română, organizează „TeleȘcoala profesorilor”, program de formare a cadrelor didactice.

Vor fi organizate 15 cursuri, pe durata cărora cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții online. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 36.

Difuzarea cursurilor se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 9:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00 – 15:30, pe postul TVR2. De asemenea, cursurile vor fi disponibile pe canalele de YouTube ale Televiziunii Române și Ministerului Educației și Cercetării”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Cristian Tănase,  purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Educaţiei.

Cursurile sunt aşteptate de multe cadre didactice, mai ales că, la această dată, nu se ştie exact cum va fi organizată activitatea în debutul noului an şcolar.

Pentru că educația trebuie să continue în orice condiții, Ministerul Educației și Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susțină învățarea online atât de necesară în condițiile actuale!”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Programul de formare „TeleȘcoala profesorilor” se înscrie în strategia de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea on-line.

Deja ai votat!