Titularizare 2020 – Zeci de note au fost majorate după reevaluarea lucrărilor

0

Pentru zeci de cadre care au susţinut concursul naţional de titularizare, contestarea notei primite s-a dovedit o decizie corectă. „Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 67. În cazul a 64 de contestații (91,42%), notele au fost modificate astfel: pentru 43 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 21 de lucrări notele inițiale au fost micșorate”, a declarat Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În categoria cadrelor cu nota maximă a mai intrat un profesor, astfel că la nivelul judeţului sunt acum cinci candidaţi cu 10. Au obţinut nota 10 la proba scrisă Ioan Radiş (profesor de religie), Gabriela Pânzariu (educatoare), Simona Luncaşu (educatoare), Claudia Amarghioalei (educatoare) şi Adrian Marius Şova (profesor de geografe). Pe tranşe de note, rezultatele se prezintă după cum urmează: 51 de note între 1,01 şi 4,99; 138 de note între 5 şi 6,99; 258 de note între 7 şi 9,99 şi cinci note maxime.

Ana-Maria Loghin a reamintit că în centrele de evaluare au fost trimise 452 de lucrări de la Botoşani, întrucât: 58 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Lucrările altor trei candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va primi post în anul şcolar 2020-2021.

Rezultatele finale ale concursului naţional de titularizare arată că rata de promovare la nivelul județului Botoșani a crescut la 58,19 %, cu 1,55 % față de cea inițială (56,64 % %).

Deja ai votat!