Bărbat acuzat că și-a ucis concubina. A strâns-o de gât până a omorât-o

0

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, din comuna Manoleasa, bănuit că și-a ucis concubina la începutul lunii iunie, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Aflat în arest preventiv, Maricel Mihăiță Țugui a fost acuzat de „violenţă în familie sub forma omorului” și riscă să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor. „S-a reţinut că, în data de 2 iunie a.c., în urma unui conflict spontan, inculpatul a suprimat viaţa concubinei sale, H.V., după care a abandonat cadavrul într-o zonă retrasă din extravilanul comunei Manoleasa”, au precizat procurorii. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, bărbatul va beneficia de prezumția de nevinovăție, finalizarea anchetei reprezentând doar o etapă a procesului penal.

Crima a avut loc în momentul în care cei doi au decis să meargă spre Coțușca, femeia dorind să-și viziteze fiica. Au plecat cu mașina familiei, un autoturism VW, dar pe drum între cei doi a izbucnit o ceartă, iar bărbatul a reacționat violent și a strâns-o de gât pe femeie, aceasta decedând. Când a realizat ce a făcut, Maricel Mihăiță Țugui a încercat să scape de trupul neînsuflețit și a abandonat cadavrul la marginea comunei, după care a încercat să se ascundă.

Tragedia a ieșit la iveală în momentul în care fiica femeii a anunțat dispariția mamei. Polițiștii au refacut traseul parcurs de cei doi concubini în ziua crimei, iar pe 6 iunie au reușit să găsească cadavrul femeii. Apoi, după alte două zile de cercetări, anchetatorii l-au reținut și pe Maricel Mihăiță Țugui, care a fost arestat preventiv.

Deja ai votat!
se încarcă...