spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTEdilii au lansat în dezbatere publică noul regulament vizând parcările de reşedinţă

Edilii au lansat în dezbatere publică noul regulament vizând parcările de reşedinţă

După opt luni de anunţuri şi promisiuni, a fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru modificarea regulamentului privind regimul parcărilor şi procedurile aplicabile vehiculelor parcate neregulamentar şi abandonate. Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul Cosmin Andrei, după ce, la finalul anului trecut, mai mulţi botoşăneni s-au plâns de faptul că, deşi au rezervat un loc de parcare, îl găsesc frecvent ocupat de alte maşini. Una dintre persoanele nemulţumite a fost o botoşăneancă ce locuieşte în zona Aleea Călugăreni, care nu a putut folosi locul de parcare trei săptămâni din cauză că acolo a fost lăsată o maşină înmatriculată în Franţa. Femeia a dat mai multe telefoane la Poliţia Locală, a făcut sesizări scrise, pentru ca într-un final proprietarul maşinii să fie identificat şi să-şi ia de acolo maşina. Explicaţia conducerii Poliţiei Locale a fost aceea că, în cazul maşinilor înmatriculate în altă ţară, este greu de găsit proprietarul, deoarece nu există o evidenţă în acest sens.

Până pe 21 august, botoşănenii pot să trimită propuneri municipalităţii. Proiectul poate fi consultat pe site-ul  primăriei, la Monitorul Oficial Local, secţiunea 3, informarea asupra proiectelor aflate în dezbatere publică. Cel mai probabil, proiectul va fi supus dezbaterii consilierilor municipali în şedinţa de la finele acestei luni.

Botoşănenii trebuie să ştie că, în condiţiile în care vor fi aprobate noile reglementări, nu vor mai avea voie să-şi lase maşinile pe locuri rezervate de alte persoane. „În cazul încălcării acestei prevederi, se va proceda la sancţionarea contravenţională şi blocarea roţilor cu un mecanism special, autoturismul fiind ridicat şi transportat ulterior, dacă într-un interval de câteva ore (numărul acestora va fi stabilit în baza propunerilor botoşănenilor şi votului consilierilor municipali – n.r.) deţinătorul nu achită contravaloarea sancţiunii şi a activităţii de blocare a roţilor. Cu alte cuvinte, cei care-şi vor lăsa maşinile pe locuri rezervate de alte persoane vor avea surpriza să nu le mai găsească acolo şi să scoată bani din buzunar pentru a le recupera.

Mai mult, locurile de parcare vor fi rezervate doar persoanelor care fac dovada că locuiesc în zona aferentă parcării. Se va atribui doar un loc de familie şi numai în cazul respectiva familie nu mai are rezervat un alt loc sau nu deţine un garaj. Această regulă nu se aplică retroactiv, deci nu sunt vizaţi botoşănenii care au deja rezervate două locuri de parcare.

Locurile de parcare rezervate trebuie marcate prin plăcuţe sau cu vopsea pe asfalt, nu delimitate prin amplasarea unor obiecte sau bariere.

Serviciul patrimoniu  din cadrul Primăriei Botoşani a înaintat documentaţia de modificare a regulamentului la jumătatea lunii ianuarie a acestui an. Numai că aceasta a trecut pe la compartimentele din primărie, dovadă că în instituţie mai este mult de lucru în privinţa simplificării procedurilor. A fost necesară şi o modificare pe documentaţie, după ce Ioan Apostu a revenit în funcţia de secretar general al municipiului. Mai mult, pandemia de coronavirus a modificat priorităţile municipalităţii, astfel că s-a ajuns ca abia pe final de  mandat consilierii municipali să revizuiască regulamentul vizând parcările.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...