spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTHoţ de VIP-uri cu tupeu incredibil. Furturi cu victimele la doi pași

Hoţ de VIP-uri cu tupeu incredibil. Furturi cu victimele la doi pași

Tânărul care i-a prădat pe cei doi oameni de afaceri din Botoșani a dat dovadă de un tupeu ieșit din comun. Cel puțin așa indică modul în care a acționat acesta. Fiecare atac pare să fi fost plănuit, iar hoțul a așteptat momentul prielnic să atace, urmărind totul în jur, chiar din preajma victimelor. Deși exista riscul să fie prins sau observat, individul a acționat cu calm și nu s-a impacientat deloc.

Bani și acte furate din mașina soției lui Tonino Boldea

Prima victimă a suceveanului a fost Tonino Boldea, care locuiește într-o vilă din Mănăstirea Doamnei (comuna Curtești). Hoțul, care pare să fi acționat singur, a supravegheat mai întâi zona să vadă terenul din jur, după care a așteptat ca cei din familie să se retragă în locuință. Apoi a sărit gardul și a luat mașinile la scotocit. Erau două autoturisme – mașina lui Tonino Boldea și a soției sale. Deși putea să fie prins oricând, hoțul nu s-a sinchisit deloc și a intrat în ambele, furând banii și actele din mașina soției omului de afaceri. Furtul a fost descoperit ulterior, când a fost anunțată poliția. Contactat de reporterii „Monitorul”, omul de afaceri nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

Autoturisme prădate în timpul unei petreceri

S-a crezut că hoțul și-a luat prada și a dispărut, doar că nu a fost chiar așa. În noaptea următoare a venit rândul lui Nicu Catană, care locuiește în zona Baisa. Omul de afaceri participa la un eveniment în familie, la care fuseseră invitate câteva rude. Era o petrecere restrânsă, organizată la vila familiei, cu ocazia zilei nepotului. După felicitările de rigoare, cei prezenți s-au retras într-un foișor, iar mașinile au rămas parcate în curtea vilei, cu portierele deschise. Se pare că hoțul a stat ascuns sub gard, a urmărit ce se întâmplă, iar în momentul în care a realizat că cei prezenți nu mai sunt atenți la autoturisme, a escaladat gardul și a luat mașinile la rând. A intrat prin toate cele descuiate și a scotocit după obiecte de valoare și bani. „Eu aveam doar niște documente în mașină, însă fiica mea venise cu un rucsac în care avea actele și banii”, a povestit Nicu Catană.

Furtul a fost descoperit câteva ore mai târziu, când cei veniți în vizită urmau să plece acasă. A fost anunțată poliția, iar investigațiile au început imediat. „Tot răul spre bine pentru că, după această întâmplare ne-am securizat locuința. Am montat camere de supraveghere. Problema este că după o asemenea experiență, ai sentimentul de insecuritate. Am doi nepoței, iar la câteva zile de la această întâmplarea ei mai întrebau dacă nu vine din nou hoțul”, s-a destăinuit Nicu Catană.

Ravagii făcute în județul vecin

Având în vedere modul de acțiune, anchetatorii au bănuit că au de a face cu același autor. Cercetările s-au extins, fiind solicitat inclusiv ajutorul celor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale. Astfel, în urma informațiilor adunate s-a ajuns la suceveanul Sergiu Nicolae Lahman. Tânărul nu era ușă de biserică și ar fi făcut parte dintr-un grup de hoți care au făcut ravagii în județul vecin. Individul și-a început activitatea infracțională în urmă cu mai mulți ani, când se ocupa cu furturi din mașini. Spărgea autoturisme pe timpul nopții și fura ce prindea. Ulterior, el al fost cooptat în grupul unor spărgători de locuințe, care au început să-i jefuiască pe oamenii de afaceri suceveni. Primul furt de acest gen a fost pus la cale în iulie 2018, iar victimă le-a căzut un om de afaceri sucevean care plecase în concediu prin Turcia. Deși hoții au fost prinși de polițiști, arestați și trimiși în judecată, procesul nu s-a încheiat, iar spărgătorii au fost eliberați între timp sub control judiciar. De altfel, Lahman a fost pus sub control judiciar la sfârșitul anului trecut. Însă, în timpul petrecut în Penitenciarul Botoșani, el a adunat informații despre viitoarele lui victime. Așa se explică de ce atenția lui s-a îndreptat acum spre oamenii de afaceri din Botoșani, pe care i-a luat la rând.

Om de afaceri în luptă corp la corp cu hoțul intrat în casă

Printre victimile hoților s-a aflat și omul de afaceri Liviu Conțac, care a trăit o scenă incredibilă. În luna iulie, în timp ce era acasă împreună cu membrii familiei, el s-a trezit în locuință cu un hoț. Vila este undeva în apropiere de Baisa și este destul de bine protejată, fiind înconjurată și de un gard impresionant, doar că hoțul a reușit să-l sară. S-a strecurat în casă şi a luat încăperile la rând. Asta până ce a fost surprins de omul de afaceri, care a reușit chiar la un moment dat să-l prindă și să-l pună la podea. A încercat să-l imobilizeze cu un cerșaf și cu o bucată de sârmă, însă individul a reușit să scape. A lovit-o pe soția omului de afaceri și a fugit. În timpul luptei corp la corp, hoțul și-a pierdut masca chirurgicală care o avea pe față, aceasta fiind ridicată de polițiști. Contactat de reporterii „Monitorul”, Liviu Conțac a refuzat relateze alte amănunte. „Ancheta este în curs și nu știu dacă faceți bine să scrieți înainte de finalizarea cercetărilor. Eu unul am încredere în poliție pentru că acolo sunt oameni profesioniști și cred că ar trebui să-i lăsăm să-și facă treaba. La final, informațiile vor fi făcute publice și, dacă va fi nevoie, vom face atunci o serie de precizări, dar repet, nu știu dacă este bine să mediatizați înainte de finalizarea anchetei”, a spus omul de afaceri.

Deși mulți ar putea pune acest incident în aceeași serie de furturi, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au negat faptul că la mijloc ar fi vorba de același autor. „În acest caz, lucrurile sunt diferite, dar cercetările continuă”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani. Cert este că și în acest caz polițiștii sunt foarte aproape de identificarea autorului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...