Recunoștință și apreciere – botoșăneancă dată ca exemplu de Ministerul Afacerilor Interne

Implicată în mai multe acțiuni caritabile, o polițistă de frontieră din județul Botoșani adună aprecieri din toate părțile. Marți, pe 11 august, Simona Elena Șuhan, căci despre ea este vorba, a fost dată ca exemplu de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. În semn de recunoștință, aceștia i-au dedicat un articol care a fost postat pe pagina de Facebook a instituției, postarea adunând mii de aprecieri din partea românilor. Articolul a fost distribuit în sute de grupuri, iar comentariile postate demonstrează că botoșăneanca se bucură de un respect aparte. Mai mult, implicarea ei în astfel de acțiuni a fost un exemplu pentru mulți alți români, care s-au decis să o sprijine în demersurile inițiate.

Reacția Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a venit după ce în primăvara acestui an Simona Elena Șuhan a fost apreciată inclusiv de ministrul Marcel Vela, care la sfârșitul lunii martie i-a oferit o diplomă de recunoaștere. De altfel, tânăra polițistă de frontieră nu este singurul angajat MAI din județ care a beneficiat de recunoștința celor din minister.În luna iulie a.c., plutonierului major Andrei Lupușoru din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani a primit „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne” pentru servicii și fapte deosebite. Anul trecut, subofițerul, care era în timpul liber, a intervenit pentru a acorda ajutor victimelor unui accident de circulație produs în zona localității Bălțați din județul Iași.

Tot în luna iulie a.c., agentul șef de poliție Mihai Cătălin Dornean și agentul șef adjunct Cătălin Moruzi au primit și ei aceeași distincție „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” pentru modul în care au înțeles să-și facă datoria. În noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2019, în timp ce erau în serviciu de patrulare pe raza municipiului Botoșani, ei au salvat un taximetrist înjunghiat de un client și l-au reținut și pe agresor. Victima prezenta tăieturi în zona cervicală și sângera, iar unul dintre polițiști a încercat să-i oprească sângerarea până la sosirea echipajului de ambulanță.

De altfel, de la preluarea mandatului, ministrul Marcel Vela a încercat să schimbe imaginea MAI promovându-i și apreciindu-i pe toți angajații din structurile din subordine care se implică în misiuni, în ajutorarea semenilor, indiferent că a fost vorba de polițiști, pompieri, jandarmi sau polițiști de frontieră. Și nu a fost vorba doar de acte cu caracter festiv pentru că de fiecare dată ministrul Vela a ținut să vorbească în mod direct cu cei care acționează în teren, felicitându-i personal.

Deja ai votat!