vineri, septembrie 30, 2022
AcasăLocalCăzut în cap după ce a fost salvat de la moarte

Căzut în cap după ce a fost salvat de la moarte

♦ Un bărbat de 63 de ani din judeţ a ajuns în stare gravă la spital după ce soţia sa a încercat să îl salveze de la moarte
♦ Bărbatul a încercat să se spânzure, însă, soţia l-a găsit şi i-a tăiat ştreangul moment în care acesta s-a prăbuşit peste ea şi s-a lovit puternic cu capul de podea

Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte pe reanimare, după ce a fost salvat în ultima clipă, din ştreang, de soţia sa. Incidentul groaznic a avut loc miercuri seară, în gospodăria în care bărbatul de 63 de ani, locuieşte împreună cu soţia lui. Pe parcursul zilei, acesta ar fi consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice. La un moment dat, cei doi soţi s-au luat la ceartă, iar bărbatul a plecat din încăperea în care erau.

Văzând că nu se mai întorcea, după câteva zeci de minute, femeia a pornit în căutarea lui. La un moment a auzit un zgomot înfundat în pod şi urcat să vadă despre ce era vorba. Atunci femeii i s-a înfăţişat o imagine de coşmar, soţul ei atârnând într-un ştreang legat de o grindă. La câteva zeci de centimetri de picioarele acestuia, de podea, era un scaun răsturnat. Speriată, femeia a luat un obiect ascuţit, cu care s-a chinuit şi a tăiat ştreangul .

În panica creată, femeia nu a luat, însă, în calcul şi faptul că bărbatul era mai mare şi mai greu decât ea. Când a tăiat ştreangul, acesta s-a prăbuşit peste ea şi s-a lovit puternic cu capul de podea.

Ajutor cerut de un vecin

Un vecin de-al celor doi a sunat la 112, anunţând că bărbatul suferise un traumatism cranian. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), care a constatat că bărbatul era în comă, însă prezenta urme de ştrangulare. Abia atunci cadrele medicale au aflat de la soţia panicată că acesta se spânzurase iniţial. În acest context a fost chemată şi o ambulanţă cu medic. Bărbatul a primit primul ajutor, după care a fost transportat la Urgenţe. „Starea pacientului era una foarte gravă la sosirea echipajului nostru. Acesta prezenta o plagă de mari dimensiuni la nivelul craniului, comă profundă şi semne de posibile leziuni de trunchi cerebral”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Bărbatul a fost ulterior internat în cadrul secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Medicii au încercat să îl stabilizeze şi să stabilească provenienţa comei, care putea fi cauzată fie de alcool, fie de căderea în cap, dar şi de sufocarea la care a fost supus.

Cazuri similare în judeţ

Din păcate, cazul nu este unul singular. În ultima perioadă cadrele mediale au avut parte de alte cazuri foarte grave, destul de similare. Astfel, în luna mai, o tânără de 27 de ani din Botoşani a şocat cadrele medicale după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Femeia a recurs la gestul cumplit după o ceartă cu iubitul. Aceasta a luat un cuţit de bucătărie, pe care a încercat să şi-l înfingă în piept, în zona inimii.

Din fericire, tânăra nu a avut suficientă forţă şi nici nu a lovit într-o zonă sensibilă. Astfel, lama cuţitului a nimerit sternul, osul extrem de rigid oprind avansarea vârfului ascuţit către inimă. Femeia s-a ales, însă, cu o plagă de aproximativ un centimetru, care a început să sângereze puternic. Asta nu a oprit-o, însă, din încercarea de a-şi pune capăt zilelor. Astfel, acesta că a ieşit pe balconul casei, situat la etajul unu, de unde a plonjat în gol. Femeia a căzut în picioare, suferind mai multe traumatisme, care, însă, nu i-au pus viaţa în pericol.

Căzut în gol după ce a încercat să îşi ia viaţa

La începutul anului trecut, un bărbat a ajuns în stare critică la Urgenţe după ce a încercat să se spânzure la fereastra apartamentului său, pe exterior. Ştreangul acedat, însă, iar bărbatul a căzut în gol de la etajul al treilea.

Spre finele anului, un alt caz, aproape tras la indigo, a avut loc într-un alt cartier din oraş. De această dată, un bărbat de 60 de ani şi-a confecţionat un ştreang pe care l-a legat de balustrada de pe casa scării de la etajul patru al blocului în care locuia şi şi-a dat drumul în gol.

Ştreangul improvizat a cedat şi în cazul acestuia, bărbatul căzând printre balustrade. Acesta a fost salvat de un echipaj de poliţişti ajunşi primii la faţa locului, după care transportat cu ambulanţa la Iaşi, unde medicii au reuşit să îl salveze.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
11.6 °
79 %
1.4kmh
1 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...