spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMulte şcoli botoşănene trebuie să revină la activitatea în două schimburi

Multe şcoli botoşănene trebuie să revină la activitatea în două schimburi

Oficialii din educaţia botoşăneană, administraţia locală şi alte instituţii ale statului au început pregătirile pentru noul an de învăţământ. Actualul context epidemiologic impune însă creşterea numărului de clase şi numărului de posturi. Multe unităţi de învăţământ, în special din mediul urban, trebuie să revină la activitatea în două schimburi. Marea problemă este însă aceea că unele şcoli şi licee au lucrat şi până acum în două schimburi şi nu dispun de spaţii suplimentare pentru elevi.

Conform situației centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și transmise  Ministerului Educației și Cercetării, în acest moment, în județul Botoșani, sălile de clasă disponibile (inclusiv laboratoare, cabinete și alte spații) pentru organizarea procesului educațional în anul școlar 2020-2021 sunt în număr de 2.905.

În condițiile în care se va aplica scenariul verde (toți copiii vor veni la școală) 28 de unități școlare întâmpină dificultăți în sensul identificării spațiilor școlare suplimentare suficiente, în așa fel încât să fie respectate condițiile de distanțare socială între elevi”, a declarat Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul IŞJ.

Potrivit reprezentantului IŞJ, la această dată se caută soluții în așa fel încât, până la începerea școlii, să fie identificate și amenajate spațiile necesare pentru desfășurarea cursurilor.

În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei școli, în vederea implementării scenariului verde, la nivelul județului Botoșani vor fi cu aproximativ 1.040 de formațiuni de studiu mai mult față de ce este aprobat în planul de școlarizare, prin reorganizarea colectivelor de elevi, iar numărul de norme didactice/posturi suplimentare rezultate din această reorganizare va fi de aproximativ 1.100.

De asemenea se ia în calcul și o eventuală creștere a numărului normelor nedidactice suplimentare (femei de serviciu/îngrijitoare), necesare realizării activităților de igienizare”, a mai spus Ana-Maria Loghin.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...