Pregătirile pentru Festivalul “Zilele Nordului” au intrat în linie dreaptă

0

2000 de bilete disponibile la festivalul Zilele Nordului

Organizatorii Festivalului Zilele Nordului au pus în vânzare 2.000 de bilete pentru ediția din acest an.

Organizat sub genericul #Cei7AniDeAcasă, festivalul va avea loc în perioada 28 – 30 august în Darabani, Botoșani și alte localități din regiune şi include 25 de evenimente culturale și concerte, desfăşurate în aer liber.

Călătorii în Nord

Iubitorii de excursii și experiențe au la dispoziție şapte trasee pentru călătorii de zi pe care le pot face cu prietenii sau familia. Gândite pentru opt ore, dintre care cel puțin cinci sunt alocate vizitelor și experiențelor, traseele îi poartă pe iubitorii de călătorii prin cele mai interesante locuri ale regiunii și îi aduc înapoi la Darabani pentru spectacolele, concertele și filmele de seară din cadrul ZN.

Competiții sportive

Şi la ediţia din acest an iubitorii de sport se pot înscrie la turneul Nordul Joacă Tenis și la competițiile deja consacrate ale Maratonului Nordului: aproape 500 de participanți sunt așteptați să ia startul la MTB Pomârla și Teioasa Trail. Înscrierile se fac pe site-ul maratonulnordului.ro până pe 20 august.

Școli de vară

Ediţia din 2020 a festivalului aduce Școala pentru Dezvoltarea Moldovei și întâlnirile Platformei Cord, prima adresată specialiștilor și pasionaților de dezvoltare locală și regională, iar a doua ONG-urilor și grupurilor informale active în domeniile cultural, de tineret, civic și social. Înscrierea la școlile de vară se face pe zilelenordului.ro.

Activitățile de seară se desfășoară la Darabani și sunt experiențe colective, limitate la 250 și, respectiv, 400 de participanți, care își pot procura biletele de pe site-ul festivalului și din rețeaua iabilet.ro.

Concerte

Sâmbătă seară trupele The Mono Jacks, byron și The Kryptonite Sparks cântă pe Stadionul Orășenesc din Darabani în cel mai mare eveniment al festivalului din acest an. Vineri seară și duminică seară muzica se aude din curtea Conacului Balș, cu Nicu Alifantis și Adam’s Nest.

Teatru

Atelierul de Teatru din Botoșani prezintă premiera spectacolului „Port”, de Simon Stephens. În „Gewalt la Darabani”, compania independentă „Texte bune în locuri nebune” dramatizează în premieră absolută un episod iconic din istoria orașului Darabani: conflictul de la finalul secolului al XIX-lea între evreii și românii din localitate.

Filme

În acest an, de la ora 22:00, sunt proiectate în curtea Conacului Balș filmele „Babyteeth, prima iubire”, distins cu Trofeul Transilvania și Premiul Publicului la TIFF, „colectiv”, documentarul lider de audiențe pe HBO și „Opinci”, un scurt metraj de animație despre povestea românului care a mers pe jos până la Paris.

Potrivit organizatorilor, participanții se pot caza în campingurile festivalului de la Darabani și Pomârla, precum și în pensiunile din Darabani, pentru ambele opțiuni rezervările făcându-se pe site-ul zilelenordului.ro.

Revitalizare prin cultură

Echipa Nord și partenerii săi demarează două inițiative comunitare de revitalizare urbană prin cultură. La Darabani, cu sprijinul Ordinul Arhitecților din România Filiala Nord-Est, a Societății Române pentru Studii Istorice și a Primăriei Darabani, încep atelierele #PrimaȘcoală, de reconstrucție a cele mai vechi școli sătești din Moldova folosind tehnici și materiale tradiționale. În Botoșani debutează mișcarea Noul Centru Vechi, care își propune să anime prin cultură cea mai frumoasă zonă a orașului.

Ne-am propus ca în acest an să ne amintim de #Cei7AniDeAcasă ai fiecăruia și să ne imaginăm cum putem face ca ei să însemne mai mult pentru comunitățile noastre. Ne uităm și la începuturile istoriei locale în Darabani și Botoșani, într-o încercare de a le actualiza prin contribuția noastră, a celor de azi, însă privim și către istoria recentă, în care această pandemie poate și trebuie să însemne un restart în modul în care trăim și muncim împreună pentru binele comun”, arată organizatorii.

Festivalul Zilele Nordului se desfășoară cu deplina respectare a normelor sanitare și de siguranță comunicate de către autorități.

Biletele și abonamentele, cu reducere de 50% pentru copiii cu vârste sub 12 ani, se găsesc online pe zilelenordului.ro și iabilet.ro.

Deja ai votat!
se încarcă...