Scandal cu hărțuire și amenințări anulat în instanță

0

Un botoșănean trimis în judecată sub acuzațiile de hărțuire, loviri și alte violențe și amenințare, după ce s-ar fi răzbunat pe o fostă angajată, a scăpat de dosarul penal. Chiar la primul termen al procesului, tânăra, care solicitase sprijinul poliției, și-a retras plângerea. Prin urmare, magistrații au dispus încetarea procesului penal și revocarea măsurilor preventive, botoșăneanul afându-se timp de aproape cinci luni sub control judiciar.

Scandalul de la care a pornit totul a s-a petrecut la începutul anului, când o tânără din comuna Curtești, care fusese angajată la firma unui botoșănean, și-a reclamat patronul la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), iar în urma controlului acesta s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei. Ulterior, bărbatul, M.D., în vârstă de 45 de ani, ar fi urmărit-o pe tânără, în incinta unui centru comercial, iar când aceasta a ajuns la locul de muncă, i-a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi a lovit-o în spate.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, iar pe 18 februarie a.c., în urma probelor administrate care confirmau hărțuirea, botoșăneanul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi hărţuire. În schimb, a doua zi el a fost plasat sub control judiciar, măsura fiind prelungită până luna trecută.

Cercetările au fost finalizate destul de repede, iar M.D. a fost trimis în judecată. Cel mai mult au durat verificările din Camera preliminară pentru că la primul termen al procesului tânăra și-a retras plângerea, iar botoșăneanul a scăpat de acuzații. Bărbatul urmează să clarifice acum situația cu ITM-ul pentru că, după ce a fost amendat, botoșăneanul a contestat sancțiunea la Judecătorie, procesul fiind încă pe rolul instanței.

Deja ai votat!
se încarcă...