Un septuagenar beat a fugit după un accident și a încercat să-i mintă pe polițiști

0

Un septuagenar din orașul Bucecea, care a provocat un accident rutier și a dat bir cu fugiții, a fost prins de polițiști în municipiul Botoșani.

Bărbatul conducea miercuri un autoturism pe raza comunei Bălușeni, iar din cauza stării în care se afla s-a izbit într-o altă mașină. Accidentul s-a soldat cu pagube materiale, însă la scurt timp după producerea coliziunii bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a părăsit locul faptei.

Șoferul nevinovat, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a avut prezența de spirit și a sunat imediat la 112, relatând că fugarul se afla într-o stare avansată de ebrietate. Cazul a fost preluat de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1, iar mașina suspectă a fost dată în consemn. Mai multe echipaje de poliție au fost împânzite de drumurile adiacente, fugarul fiind depistat în scurt timp pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiu.

„Bărbatul a declarat că nu consumase băuturi alcoolice, însă la testarea cu aparatul alcooltest valoarea rezultată a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri procedurale”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Deja ai votat!