Vacă scoasă din goapă de pompieri, cu buldoexcavatorul

0

Pompierii militari din Dorohoi au avut parte, miercuri după-amiază, de o intervenție mai puțin obișnuită, fiind solicitaţi să salveze o bovină căzută cu picioarele din spate într-o groapă adâncă de circa doi metri.

Întâmplarea s-a petrecut în satul Baranca, din comuna Cristinești și, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), inițial proprietarul a încercat singur să-și salveze animalul, dar eforturile lui au fost zadarnice. Din acest motiv, el a solicitat sprijinul pompierilor.

„La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi. Salvatorii au legat bovina cu mai multe furtunuri și cu ajutorul unui buldoexcavator au reuşit să o scoată din captivitate. Din fericire, vaca nu a fost rănită”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Intervenţia a fost destul de dificilă, întrucât animalul cântărea câteva sute de kilograme, iar spațiul de manevră era destul de îngust, dar cu toate acestea pompierii au reușit să elibereze bovina în mai puțin de 20 minute.

Deja ai votat!
se încarcă...