Băgați în arest din cauza minciunilor

0

Un botoșănean și o tânără din Suceava au fost reținuți joi de polițiștii suceveni. Aceştia sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă, după ce au mințit în cadrul unei anchete penale. Viorel Cătălin C., de 33 de ani, din comuna Corlăteni (jud. Botoșani), și Luminița A, de 29 de ani, din Vicovu de Sus (jud. Suceava), au fost audiați în urmă cu aproape două luni în calitate de martori, într-un eveniment petrecut în județul Suceava. Ancheta forțelor de ordine a arătat, însă, că mărturiile celor doi au fost mincinoase. În acest context polițiștii s-au sesizat din oficiu și au dispus începerea urmăririi penale sub acuzația de mărturie mincinoasă. Totodată, tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Suceava.

Totul a plecat de la un eveniment înregistrat pe 18 iunie a.c., în orașul Vicovu de Sus (județul Suceava). Aproape de miezul nopții, polițiștii au oprit, pe strada Calea Cernăuți din localitate, un autoturism condus de un localnic, Cătălin A., de 31 de ani. Tot atunci au fost audiați și cei doi tineri, care au fost martori.

Ulterior, însă, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că şoferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie auto. Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat, însă, atât testarea cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Prin urmare, tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru conducere fără permis și sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Cei care au încercat să-l salveze vor fi anchetați la rândul lor pentru mărturie mincinoasă.

Deja ai votat!
se încarcă...