Demonstrație cu un tractor american la Roșiori (video)

0

Au venit americanii! După demonstrațiile făcute de producătorii germani de utilaje agricole, a venit și rândul celor americani.

Pe o tarla din Poligonul 3 Roșiori (comuna Răchiți), americanii de la John Deere au adus în demonstrație unul dintre tractoarele pe care ei le consideră vârf de gamă, 8R. Tractorul, fabricat în Illinois, dezvoltă 410 cai putere. El a fost pus să pregătească ogorul de pe care au fost recoltate păioasele pentru înființarea unei noi culturi de toamnă în fața a patru-cinci fermieri botoșăneni. Aceștia s-au arătat încântați de utilaj, dar au remarcat și carențele acestuia, în sensul că este prea mare pentru a fi folosit în mod frecvent într-o fermă vegetală și la alte lucrări decât cele de pregătire a ogorului pentru cultură, și este prea mic pentru a avea o eficiență maximă pe lucrări pe suprafețe extinse.

„Este un utilaj cu un randament foarte bun pentru fermele de dimensiuni medii. Vor fi fermieri care se vor arăta interesați de el și dacă va fi adus la vânzare și la noi, s-ar putea să-l vedem pe tarlalele din județ. Are o fiabilitate mare în timp și e vârf de tehnologie. Fermierii noștri se dezvoltă de la an la an și cred că vor avea capacitatea de a cumpăra și astfel de utilaje de top. Dacă nu anul ăsta sau anul viitor, în doi-trei ani sigur o vor face”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției Județene pentru Agricultură Botoșani.

Prețul de listă al tractorului prezentat ieri la Roșiori pornește de la un sfert de milion de euro și poate urca sau coborî în funcție de dotările pe care și le dorește fermierul.

Deja ai votat!
se încarcă...