spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTHoțul care a sunat la 112 în timpul unei spargeri a ajuns...

Hoțul care a sunat la 112 în timpul unei spargeri a ajuns la penitenciarul Botoșani

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a fost ridicat de polițiști și dus sub escortă la Penitenciarul Botoșani, unde are de ispășit o pedeapsă de 16 luni de închisoare pentru furt calificat în formă continuată, cinci fapte.

În cazul unui furt comis în municipiul Suceava, Ștefan Valentin Petre a fost protagonistul unui episod care a stârnit zâmbete la vremea respectivă.

Anul trecut, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, în jurul orei 1.00, el a sesizat comiterea unei spargeri la un bar din Suceava, după care a fost preluat de o ambulanţă pentru că avea o tăietură la un picior.
Valentin Petre a declarat că a venit de la Câmpulung Moldovenesc spre Suceava pentru a retrage bani de la un bancomat şi că a fost agresat de un necunoscut, spărgătorul barului. Din interiorul barului spart s-a reclamat sustragerea a 24 de pachete de ţigări, precum şi a sumei de 23 de lei.

Poliţiştii au început să aibă suspiciuni, printre altele găsind asupra tânărului mai multe pachete de ţigări din mărcile sustrase din bar.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat că spărgătorul este chiar tânărul care a sunat la 112. Tânărul era deja recidivist recunoscut la acea vreme de polițiștii judiciariști de la Câmpulung Moldovenesc și de la Suceava.

Din cercetările poliţiştilor suceveni a rezultat că tânărul din Câmpulung Moldovenesc a venit la Suceava împreună cu un complice, cu maşina. Acesta a pus ochii pe magazinul-bar. Acolo a coborât din maşină şi a spart cu o cheie franceză geamul barului, apoi a pătruns în interior. După ce a luat mai multe pachete de ţigări şi mărunta sumă de bani, s-a declanşat alarma, iar acesta s-a speriat. În momentul în care a ieşit din magazin, pe geamul pe care intrase, bărbatul s-a tăiat la piciorul drept într-un ciob de sticlă.

Pentru că cel care îi era complice fugise, tânărul care sângera puternic a sunat la 112 şi a inventat povestea spusă iniţial. Tânărul a fost dus de polițiști la spital, unde a primit îngrijiri medicale. La scurt timp a ajuns în arest preventiv, mai ales că figura deja ca pus sub acuzare pentru alte furturi.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...