sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTSpectacol de teatru pe insula din Lacul cu nuferi

Spectacol de teatru pe insula din Lacul cu nuferi

Asociaţia „Un Concept Luna” şi Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” îi invită pe botoşăneni, joi, 20 august, începând cu ora 18:00, la spectacolul „Cum am mâncat un câine”. Spectacolul se va juca pe insula din Lacul cu nuferi.

Mîndru Cătălin Ștefan va spune povestea „unui om care acum nu mai e. În sensul că, mai înainte el a fost, dar acum nu mai e. Însă nimeni în afară de el nu a remarcat asta”.
„Cum am mâncat un câine” este un one man show tragi-comic, care, prin comunicarea directă și sinceră cu spectatorii, reușește să contureze un univers complex, unde confesiunea sondează fluxul conştiinţei. „E adevărat că totul putea să înceapă şi să se termine încă din tren”. Dar viaţa îi rezervă surprize la care nici măcar nu a îndrăznit să viseze.
O croazieră plăcută și emoționantă, care îl poartă pe spectator cu umor și sensibilitate prin apele tulburi ale celui care cândva, înainte de a pleca spre răsărit, făcea cu mâna celor pentru care era „unic, fără de pereche și de neînlocuit”.

Intrare în limita locurilor disponibile

Prin stilul său inconfundabil, fraze scurte, repetiţii multe, propoziţii simple, Evghenii Grişkoveţ oferă cu generozitate artistică, un episod din tumultuoasa viaţă a unui om care „a fost nevoit, sau mai bine zis, a avut şansa, de a face trei ani de armată în flota pacifică. Uite, ăsta era omul”.
„Sunt în viaţă nişte momente…Multe chestii jenante. Dar, nu știu cum, acolo parcă erau şi mai multe. Chestii care, după copilărie, nu ar trebui să mai fie. Dar erau. Şi sunt. Şi îţi dai seama că nu poţi face nimic. În cap suna tot timpul: vreau acasă și vreau acasă. Ca sunetul ăla din tren: îl auzi, nu-l auzi, îți place nu-ți place, dar el e tot timpul acolo. Când ești în tren vreau să zic”.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este recomandat publicului cu vârstă peste 14 ani. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare în prealabil. Respectarea condițiilor de distanțare impuse de reglementările în vigoare și purtarea măștii sunt obligatorii!

„Unul dintre obiectivele noastre este să sprijinim artiştii, să-i promovăm şi să le oferim un loc unde să se exprime, să de dezvolte, să cerceteze, să contribuie la dezvoltarea comunităţii şi să aducem artele spectacolului cât mai aproape de public.
Credem în puterea exemplului, în puterea lui <Împreună>.
Credem în implicare, în puterea fiecărui individ de a contribui pentru la crearea lumii pe care ne-o dorim.
Vă aşteptăm alături de noi!”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Un Concept Luna”.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...