vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTComunicat PSD:  Domnilor Șoptică și Flutur, 6.300 de profesori din Botoșani așteaptă...

Comunicat PSD:  Domnilor Șoptică și Flutur, 6.300 de profesori din Botoșani așteaptă să vă cereți scuze pentru că Orban i-a trimis la cârciumă să-și bea banii

PSD Botoșani le cere liderilor PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică și primarul Cătălin Flutur, să le ceară scuze public imediat celor peste 6.300 de dascăli botoșăneni pentru insultele și jignirile de mahala pe care șeful lor de la București, Ludovic Orban le-a adresat ieri, când a spus nu are bani să le mărească salariile și i-a trimis la cârciumă.

Ludovic Orban către profesori, când se justifică că nu are bani să le mărească salariile de la 1 septembrie, așa cum prevede legea:

E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă.

Domnule primar PNL Cătălin Flutur nu vă mai ascundeți după sacoul șefului de la București, Ludovic Orban și sunați-l imediat ca să își ceară scuze cadrelor didactice din Botoșani pe care le-a trimis la cârciumă să-și bea banii puțini pe care îi au. Cât de lipsit de bun simț poți să fii ca să faci un asemenea gest cum a făcut șeful liberalilor, Ludovic Orban, care a aruncat cu noroi în toți dascălii din Botoșani și din toată țara? Domnule Flutur dacă nu vă cereți scuze, astăzi, imediat, acum, profesorilor din Botoșani pe care Orban nu doar că nu le-a mărit salariile, ci le-a tăiat și i-a trimis la cârciumă, înseamnă că aprobați această jignire grosolană a șefului dumneavoastră de la București. Cum își permite Orban care a fost surprins cu băutura în nas la Guvern în propriul birou, în timpul programului să atace în așa hal profesorii?”, a declarat Cosmin Andrei.

Toți botoșănenii au înțeles că PNL a tăiat alocațiile, a tăiat pensiile, a tăiat salariile, deci a readus oficial austeritatea în România din vremea PDL. Dar, după ce tai tot cum poți să fii atât de lipsit de bun simț și să le spui profesorilor să se ducă la cârciumă să-și bea banii pe care îi mai au.

PNL NU guvernează pentru oameni, NU pentru copii, NU pentru pensionari, NU pentru profesori, NU pentru agricultori. Pentru niciunii nu a găsit banii necesari plății drepturilor cuvenite. Dar a găsit insulte și jigniri pentru cei care educă și formează generații de copii!

Cum își permite Ludovic Orban care a fost prins chefuind la Guvern cu whisky și trabucuri să spună că nu are bani pentru majorarea salariilor profesorilor pe care îi trimite la cârciumă să își bea banii puțini pe care îi au? Domnule Șoptică cât de bădăran și fără pic de rușine poate să fie șeful dumneavoastră de partid, Ludovic Orban ca să își permită să șteargă pe jos cu reputația și munca profesorilor din Botoșani și din toată țara? Dacă nu vă cereți scuze imediat de la cei peste 6.300 de dascăli botoșăneni pentru insultele și obrăzniciile lui Orban care spune că nu are bani să le mărească salariile, înseamnă că aprobați caracterul murdar al șefului dumneavoastră de la București”, a declarat Doina Federovici.

Hoția în proporție de masă a guvernării PNL, risipa banilor publici și iresponsabilitatea cu care a subminat veniturile statului fac acum ca pensionarii, copii și profesorii să fie sacrificați, iar drepturie lor să fie ciuruite de Guvernarea liberală.

Guvernul Orban a tăiat de 5 ori procentul de creștere a alocațiilor, a tăiat de 3 ori procentul de creștere a pensiilor, a refuzat creșterea salariilor pentru profesori pe care i-a trimis la cârciumă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...