Hram în pandemie la Mănăstirea Zosin (foto – video)

0
4,741

Ziua de 15 august, care marchează Adormirea Maicii Domnului, înseamnă și hram la cea mai mare mănăstire din județ. În ciuda pandemiei de Covid, oameni din toate colțurile Moldovei s-au adunat la Zosin. Tăpșanurile din apropiere au devenit neîncăpătoare pentru mașini.

Vremea bună a permis desfășurarea slujbei în aer liber, asigurând astfel, cât de cât distanțarea fizică impusă de regulile sanitare din această perioadă.

Credincioșii prezenți la slujbă poartă mască, jandarmii asigurându-se de acest lucru la intrare. E drept că ofată trecuți de poarta mănăstirii, mulți au lăsat-o doar să le acopere doar gura, dar majoritatea o portă corect. În schimb, prelații care oficiază slujba nu poartă deloc mască, chiar dacă în altar sunt destul de înghesuiți pe un spațiu restrâns.

Prefectul Dan Nechifor, șefa DSP, Monica Adascalitei, șeful Poliției, Viorel Șerbănoiu, șeful ISU, Cristian Amarandei, și cel al Jandarmeriei, Cristian Dobrin Onofrei, au avut în cursul săptămânii trecute întâlnire cu Starețul mănăstirii și i-a atras atenția că va fi direct răspunzător dacă după aceasta slujba va izbucni un focar de Covid.

Deja ai votat!