Locuință mistuită de flăcări. O familie a rămas pe drumuri

O familie cu trei copii din comuna Cristinești a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu care le-a distrus locuința. Flăcările au izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar focul a fost stins cu ajutorul pompierilor militari. „La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, casa, care avea o suprafață de circa 50 de metri pătrați, ardea în totalitate, acoperișul fiind prăbușit în interior. Persoanele s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor, cei trei copii fiind luați de bunicii care locuiesc la două case distanță”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 29 ani, a suferit un atac de panică și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Incendiul a fost stins într-un final, însă locuința a fost distrusă în totalitate. Intervenția pompierilor a fost una riscantă întrucât în interiorul locuinței se afla și o butelie de aragaz, care risca să explodeze. Pompierii au reușit să intre printre flăcări și au scos-o la timp, înlăturând astfel pericolul de explozie.

Reprezentanții ISU Botoșani cred că incendiul a fost generat cel mai probabil de un scurtcircuit electric. Flăcările s-au extins cu repeziciune la întreaga locuință din cauza gazului provenit de la butelia care era deschisă. Asta pentru că focul a distrus furtunul de alimentare care făcea legătura între aragaz și butelie, iar gazul emanat s-a aprins imediat și a întreținut arderea.

Deja ai votat!