PMP face orice pentru mai mulți consilieri județeni. A adus la BECJ o listă cu 42 în loc de 40 de nume

Partidul Mișcarea Populară (PMP) vrea mai mulți consilieri județeni. Ca să fie sigură de acest lucru, conducerea partidului a depus la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) o listă cu 42 de candidați și nu 40 așa cum prevede legea.

În aceste condiții, membrii BECJ au fost nevoiți să invalideze parțial lista depusă de Corneliu Popescu, liderul județean al PMP. „Membrii BECJ au acceptat parţial candidaturile depuse de PMP pentru funcţia de consilier judeţean, în sensul că au fost validate candidaturile persoanelor aflate pe poziţiile 1-40, fiind respinse candidaturile persoanelor aflate pe poziţiile 41 şi 42 ale listei. Respingerea candidaţilor aflaţi pe poziţiile 41 şi 42 din lista depusă de PMP a fost făcută în condiţiile în care numărul candidaţilor înscrişi pe liste poate fi de maxim 40, ceea ce reprezintă numărul de mandate de consilier judeţean (32) la care se poate adăuga cel mult un sfert din numărul de mandate stabilit prin Ordinul 286/15 iulie 2020 emis de prefectul judeţului Botoşani”, arată membrii BECJ Botoșani.

În schimb, aceștia au decis, cu unanimitate de voturi, acceptarea candidaturii depuse de PMP pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, și anume Corneliu Popescu.

Deja ai votat!