Se toarnă asfalt pe strada Drumul Tătarilor

Constructorul a început ieri turnarea covorului asfaltic pe strada Drumul Tătarilor. „Lucrăm în ritm susținut pentru modernizarea Străzii Drumul Tătarilor. Constructorul a ajuns la etapa turnării asfaltului, conform proiectului, iar strada va fi în curând finalizată. În acest moment, pe 70% din lungimea străzii a fost turnat deja stratul de rezistență, deasupra căruia va fi turnat al doilea strat de asfalt, cel de uzură. În paralel se finalizează pe restul de 30% din lungimea străzii lucrările de tasare a carosabilului și de realizare a trotuarelor”, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Ieri după amiază, edilul a ajuns în zonă. „Constructorul s-a ținut de cuvânt și a turnat astăzi asfalt pe cea mai mare parte a Drumului Tătarilor. Verificarea de după-amiază a evoluției lucrărilor mi-a prilejuit și întâlnirea cu câțiva botoșăneni care locuiesc în zonă și care s-au declarat mulțumiți de ceea ce văd”, a mai transmis primarul municipiului.

Finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Câștigătorul licitației este asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Drumul Tătarilor are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public.

În Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani s-a stabilit ca trecerile de pietoni să fie realizate la cinci metri de la centrul intersecțiilor pentru a preîntâmpina blocajele și accidentele rutiere. În capătul tronsonului, spre strada Săvenilor, va fi amenajat și un sens giratoriu.

Deja ai votat!