Accident făcut aproape de comă alcoolică (video)

Un bărbat de 65 de ani a ajuns la spital după ce s-a suit la volan aproape de comă alcoolică. Bărbatul a provocat un accident soldat cu avarierea propriei maşini.

Acesta se deplasa la volanul unui autoturism marca Volkswagen, sâmbătă seară, pe drumul ce leagă Botoşani de Tudora. În apropiere de Vorona, acesta a intrat cu viteză într-o curbă la stânga, iar maşina a ieşit de pe carosabil.

Autoturismul condus de bărbat a ajuns cu partea din dreapta în şanţul de pe marginea drumului, după care a izbit violent un cap de pod. Alarmaţi de zgomotul produs, mai mulţi săteni au sărit în ajutorul şoferului. Unul din ei a sunat la 112, spunând că bărbatul era lovit la cap şi abia îşi putea menţine echilibrul, după ce a ieşit din maşină.

La faţa locului au ajuns o ambulanţă şi un echipaj de poliţie. Deşi rănit uşor la faţă, bărbatul a spus că refuză trnsportu la spital. În momentul în care au început să discute cu el, oamenii legii au realizat şi de ce îşi menţinea greu echilibrul. Nu vreun traumatism cranian era de vină, ci starea aproape de comă alcoolică. „Pacientul prezenta câteva plăgi escoriate la nivelul feţei şi a refuzat transportul la spital. A fost mai greu să ne înţelegem cu el, însă, din cauza stării avansate de ebrietate. Ne tot spunea să îl ducem acasă cu ambulanţa, dacă tot am ajuns până acolo”, a spus un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Cu toate că se observa clar că bărbatul era băut, acesta nega vehement acest lucru. Totul s-a lămurit în momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest. Acesta indica o concentraţie de 1,15 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul avea dificultăţi reale de a se ţine pe picioare, acesta fiind ulterior luat de o maşină de poliţie şi dus la Urgenţe pentrua i se preleva probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Deja ai votat!