Premieră. Ogar de vânătoare confiscat de polițiști

În perioada 14-16 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cooperare cu personalul Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Botoșani, au organizat pe raza județului o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor care aduc atingere legislației privind protecția vânatului.

În urma activităților desfășurate în teren au fost constatate și aplicate patru sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, respectiv „accesul în fondurile cinegetice cu lanțuri, ogari sau metiși de ogari, amenzile dispuse totalizând 12.500 de lei.

De asemenea, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, echipele de control au dispus indisponibilizarea unui câine din rasa ogar, găsit pe un fond de vânătoare. Câinele cu pricina fusese adus acolo de niște bărbați din Vorniceni, care au fost surprinși în zona comunei Unțeni. Cum vânătoarea cu ogari este interzisă prin lege, fiind considerată infracțiune, la vederea echipelor de control bărbații au abandonat mașina și câinele, după care au fugit și au reușit să se ascundă prin lanurile de porumb. În schimb, patrupedul s-a rătăcit și a fost ridicat de polițiști, fiind predat la padocul Inspectoratului de Poliție Județean. În urma incidentului, proprietarul câinelui riscă să fie cercetat penal pentru vânătoare ilegală.

Deja ai votat!