Trimis la Iaşi în stare gravă după ce a fost lovit de un şofer începător

0

Un bărbat a ajuns la Iaşi după ce a fost victima unui accident rutier. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, pe drumul județean DJ 208 H, în localitatea Corni. Un sătean în stare de ebrietate a fost acroșat de o mașină condusă de un şofer începător.

Potrivit anchetatorilor, un conducător auto în vârstă de 18 ani circula pe direcția Serafinești-Corni și a intrat într-o curbă la stânga, moment în care a pătruns pe contrasens, unde a acroșat un bărbat de 53 de ani, din comună.

Șoferul a solicitat ajutor prin 112, iar la fața locului a fost dirijată o ambulanță, care a preluat victima și a transportat-o spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Pietonul a fost grav rănit, acesta fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. Ulterior, cadrele medicale au decis transferul acestuia la Iaşi. Bărbatul a fost diagnsticat cu multiple fracturi, dar şi cu leziuni la nivelul unui pachet vascular. Din acest motiv s-a decis transferul lui la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din centrul universitar.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest. Șoferul nu se afla sub influența alcoolului, dar pietonul acroșat avea o concentrație de 0,97 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii urmează să stabilească circumstanțele producerii accidentului și ponderea de vină a conducătorului auto.

Deja ai votat!
se încarcă...