Zeci de directori din unitățile de învățământ numiți în funcții

0

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a numit astăzi noii directori din cadrul unor unități școlare din județ. Este vorba de 28 de directori plini și 10 directori adjuncți, care au fost detașați pe funcțiile de conducere, în interesul învățământului, pentru anul școlar 2020 – 2021. Numirile în funcție erau necesare întrucând în unele situații mandatele celor desemnați să facă parte din conducere urmau să expire la sfârșitul acestei luni (n.r. – detașările pe funcții de conducere se pot face pe maxim un an de zile, ori până la organizarea concursurilor).

Astfel, noul director al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din municipiul Botoșani va fi Cristina Margareta Loghin, profesor de matematică, cu gradul didactic I, care face parte și din Corpului Național de Experți în Management Educațional, ea fiind numită în funcție după pensionarea fostului director Ioan Huțanu.

La Colegiul Național „Grigore Ghica Voievod” Dorohoi, echipa managerială va fi formată din Lidia Baroi, director plin, și Petru Silviu Pădurariu, în calitate de director adjunct. Și la nivelul Liceului Teoretic „Grigore Antipa” din municipiul Botoșani a fost reconfirmată în funcția de director Carmen Nechita (n.r. – după ce titularul postului, Irina Telișcă, a fost numită inspector școlar, în luna iulie). Alte numiri au avut loc la nivelul conducerilor din cadrul Liceului „Alexandru cel Bun” Botoșani, Liceului Tehnologic „Petru Rareș”, Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, dar și la Seminarul Teologic Dorohoi, funcțiile de directori plini de aici urmând a fi deținute în ordine de Mihaela Achihăiței, Ioan Mardare, Emilian Pochișcan și Petru Georgel Chichioacă. Alți directori interimari au fost numiți la nivelul a 21 de școli gimnaziale din județ.

Tot prin același ordin au fost numiți sau reconfirmați pe funcții 10 directori adjuncți printre care Cristina Grădinariu Vranciu la Liceul „Demostene Botez” Trușești, Florin Bejinariu la Liceul „Dimitrei Cantemir” Darabani, Georgel Zaharia la Liceul Tehnologic Coțușca, Mihaela Drăsleucă la Liceul teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni și Mihai Cătălin Roșu, la Liceul tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, Iulia Chițac la Școala profesională specială „Ion Pillat” Dorohoi, Crina Muraru la Școala gimnazială nr. 11 Botoșani, Florica Enea la Școala gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani, și Ana Teodorescu la Școala gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi.

Deja ai votat!