vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTImpostor trimis din nou la pușcărie

Impostor trimis din nou la pușcărie

Un impostor, care în trecut s-a dat drept polițist de frontieră, a ajuns din nou în pușcărie, după ce a fost prins la volanul unei mașini, cu toate că nu avea permis de conducere. Condamnat la un an și șapte luni de închisoare cu executare, Ciprian Satcău, de 38 de ani, a fost ridicat de polițiști și încarcerat, în baza sentinței definite pronunțată de magistrați.

În 2014, botoșăneanul a cumpărat o „Dacia Solenza”, dar, întrucât autoturismul avea defecțiuni, fiind nefuncțional, l-a transportat cu ajutorul unei platforme la un mecanic din Hlipiceni.

Pe 7 aprilie 2014, după ce mașina a fost reparată, a rugat o persoană să-i conducă autoturismul până în Cerchejeni, după care botoșăneanul a urcat la volan și a condus pe drumul județean are străbate comuna Blândești, cu intenția de a ajunge la o stație de carburanți din localitatea Silișcani. Pe traseu, el a fost prins de un echipaj de poliție, iar la finalul anchetei a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis. În primă instanță, el a fost condamnat de Judecătoria Botoșani, sentința fiind confirmată luni (n.r. – 17 august a.c.) de Curtea de Apel Suceava.

Condamnare cu suspendare pentru furt

Trimiterea lui în spatele gratiilor nu a fost o întâmplare. Potrivit magistraților, Ciprian Satcău mai avea o condamnare cu suspendare pentru furt, după ce la sfârșitul lui 2013 i-a golit casa unui fost coleg de muncă. În plus, el fusese condamnat cu ani în urmă pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului, dar și pentru uzurpare de calități oficiale și portul nelegal de semne distinctive.

În 2011, îmbrăcat cu o uniformă de poliţist de frontieră, cu o legitimaţie falsă şi cu un pistol la brâu, tânărul i-a amenințat pe bişniţarii din piaţă că, în situația în care nu îi dau şpagă, le confiscă ţigările de contrabandă. A acţionat în acest mod timp de o săptămână şi a reuşit să păcălească mai mulţi pieţari, până când unul l-a denunțat la poliție.

În faţa adevăraţilor poliţişti, impostorul şi-a recunoscut faptele şi a povestit că şi-a cumpărat uniforma de poliţist de frontieră de la un magazin de profil, iar legitimaţia şi-a fabricat-o singur cu ajutorul uneui calculator şi al unei imprimante color. În schimb, cătuşele le-a cumpărat de la un sex shop, iar pistolul era o brichetă. Trimis și atunci la pușcărie, Ciprian Satcă ar fi obținut permisul de conducere pentru categoria B în septembrie 2015, iar un timp ar fi lucrat în calitate de conducător auto la o firmă din municipiul Suceava, care are ca obiect de activitate transportul internațional de mărfuri.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...