sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTCe trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi o spalatorie profesionala

Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi o spalatorie profesionala

Te bate gandul sa iti deschizi o spalatorie profesionala? O astfel de afacere are sanse foarte mari de reusita in mediul urban, mai ales daca este amplasata in zonele rezidentiale sau industriale. Iata ce alte aspecte ar trebui sa fie pe lista ta de prioritati in afara de achizitionarea masinilor de spalat pentru curatatorie!

Self-service sau industriale, afacerile de tip spalatorie profesionala sunt in continua crestere ca raspuns la cerinta tot mai mare a pietei – atat a persoanelor fizice, cat si a operatorilor comerciali (hoteluri, restaurante, spitale, industriile care utilizeaza uniforme de lucru etc).

Preturile accesibile, timpul economisit, rezultatele impecabile sunt doar cateva dintre avantajele pentru care oamenii apeleaza la serviciile unei curatatorii profesionale.

Sa nu mai spunem ca solutiile si utilajele profesionale utilizate depasesc cu mult nivelul de spalare casnica. Spre deosebire de metodele de spalare la domiciliu, pentru hainele a caror eticheta specifica spalarea manuala, uscarea naturala sau curatarea chimica se folosesc detergenti si programe speciale.

Dar pentru a avea succes in acest domeniu trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte. Desigur, acestea difera de la un caz la altul in functie de volumul de activitate prevazut, de specializarea si capacitatea spalatoriei, dar si de calitatea si tipul echipamentelor achizitionate – ce capacitate va avea masina de spalat curatatorie, de exemplu?

In continuare, care sunt serviciile pe care intentionezi sa le oferi? Potrivit codului CAEN 9601: spalarea si curatarea (uscata) articolelor textile si a produselor din blana, aceasta clasa include spalarea si curatarea articolelor textile, spalarea si curatarea uscata a produselor din blana, calcarea articolelor textile, colectarea si livrarea lenjeriei etc. Incluzi toate aceste servicii sau te limitezi doar la cateva?

Mai mult, pentru a reusi in acest business, trebuie sa alegi o locatie potrivita. Degeaba ai cele competitive preturi din oras, daca nu ai flux de clienti. Prin urmare, amplasamentul este crucial. Ai nevoie de un spatiu minim de 40-50 m2, racordat la utilitati – apa, curent electric, canalizare si optional, gaz –, ideal intr-o zona aglomerata din apropierea universitatilor, caminelor de studenti sau centrelor comerciale.

In cazul in care te adresezi operatorilor comerciali, spatiul de care ai nevoie va trebui sa fie mult mai mare, cu acces si parcare pentru autoutilitare conform rulajului si necesarului de aprovizionare/livrare.

Totodata, trebuie sa tii cont si de faptul ca este necesara respectarea anumitor fluxuri aferente rufelor murdare si a celor curate, impuse de Directia de Sanatate Publica.

O astfel de afacere are nevoi specifice astfel ca, pe langa servicii de calitate si personal competent, ai nevoie de echipamente special destinate uzului intens, fiabile, rezistente in timp si cu rezultate vizibile in urma utilizarii lor – masina spalat curatatorie ecologica, uscator rotativ, presa pneumatica, manechin universal, calandru, masina de impachetat etc.

In consecinta, pentru o investitie sigura si profitabila in timp, trebuie sa te asiguri ca faci alegerile corecte. Documenteaza-te si cerceteaza piata sau, daca vrei sa alegi calea mai sigura, consulta un specialist in domeniu care are raspuns la toate intrebarile tale.

TOPK iti pune la dispozitie o gama variata de sisteme de spalatorie de rufe, capabile sa satisfaca cele mai diverse nevoi de acest gen.

Indiferent de complexitatea afacerii tale, fie ca este vorba despre o curatatorie ecologica de cartier, fie de o curatatorie industriala, in oferta TOPK gasesti masini de spalat profesionale cu viteza de centrifugare joasa, medie si inalta, masina de spalat ecologica, curatatorie chimica, uscatoare profesionale, calandre cu uscare si accesorii etc.

Pe langa toate facilitatile necesare, TOPK ofera inclusiv posibilitatea de a plati in rate prin leasing sau de a inchiria prin Grenke – optiuni foarte solicitate de antreprenorii la inceput de drum.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...