Condamnat după o răfuială cu jandarmii

S-a luptat cu jandarmii care urmau să-l sancționeze și s-a ales cu o condamnare. Este cazul unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din Darabani, care a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru ultraj. Decizia magistraților nu este definitivă și a fost atacată deja la Curtea de Apel Suceava.

Lupte în stradă cu jandarmii

Incidentele au avut loc noaptea de 5 spre 6 august 2017, când doi jandarmi au fost solicitați să intervină în asigurarea ordinii în incinta clubului Subway Lounge, din orașul Darabani, întrucât două persoane fumau în incinta localului. Jandarmii i-au scos din club pe cei doi contravenienți și i-au rugat să se legitimeze, însă Gabriel Ț. a refuzat să-și decline identitatea. În aceste condiții, jandarmii i-au comunicat că refuzul de legitimare constituie de asemenea contravenție și că se impune conducerea sa la sediul unității de jandarmi, în vederea stabilirii identității.

Subofițerii au încercat să-l încătușeze pentru a-l conduce la autospecială, doar că tânărul s-a opus. Întrucât în zonă s-au adunat mai multe persoane, jandarmii au încercat să-l imobilizeze și i-au pus cătușele doar pe o mână, Gabriel Ț. prăbușindu-se la un moment dat peste un jandarm, care a fost rănit. Într-un final, a mai ajuns un echipaj de jandarmi, dar și o ambulanță, cadrele medicale acordând îngrijiri atât jandarmului rănit, cât și tânărului care s-a opus încătușării.

Daune morale pentru jandarmul rănit

Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar în urma anchetei Gabriel Ț. a fost acuzat de ultraj. Procesul s-a judecat la Darabani, iar instanța l-a condamnat pe tânăr la un an și două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Astfel, timp de doi ani, Gabriel Ț. va trebui să respecte mai multe măsuri, dar și să îi plătească jandarmului rănit daune morale de 4.000 de lei. Sentința a fost atacată cu apel, decizia finală urmând să fie pronunțată de Curtea de Apel Suceava.

Deja ai votat!