Zeci de cadre didactice au cerut detașarea la alte unități de învățământ

Zeci de cadre didactice titulare din județ vor participa astăzi și mâine la ședința publică de repartizare pe posturi, după ce au solicitat detașarea la alte unități de învățământ. Ședințele publice de repartizare vor avea loc în aula Colegiului Național „August Treboniu Laurian” Botoșani, iar candidații vor intra eșalonat, pe discipline.

Potrivit unei situații întocmite la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), cele mai multe solicitări au fost primite la educatori (48), învățători (28) și la limba și literatura română (26), însă au existat cereri și la alte discipline cum ar fi limba engleză, istorie, geografie sau educație fizică și sport.

Soluționarea cererilor de detașare va avea loc în ordinea descrescătoare a notelor de la concursul național de titularizare, având prioritate candidații care beneficiază de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă. În acest sens, conducerea IȘJ actualizat, la începutul acestei săptămâni, lista cu posturile și orele vacante.

În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS – CoV – 2, cadrele didactice participante la şedinţele publice vor trebui să respecte mai multe reguli. Intrarea și ieșirea se va face pe uși separate, cu măști de protecție, urmând să fie verificată temperatura corporală. Cei care vor intra în incinta colegiului „A.T. Laurian” vor trebui să-și dezinfecteze mâinile și să păstreze distanța față de celelalte persoane.

Deja ai votat!