Bebeluş de trei luni diagnosticat cu Covid19

0

Un bebeluş de doar trei luni a fost depistat cu Covid19. Acesta ar fi luat virusul de la bunica sa. Cazul a intrat în atenţia cadrelor medicale după ce bunica micuțului a ajuns la spital cu simptome specifice Covid19. Femeia a fost internată în cadrul unei secţii de suspecţi şi testată, iar rezultatul a venit pozitiv.

Femeia a fost ulterior internată în Secţia de Boli Infecţioase pentru a fi supusă tratamentului de specialitate. Contacţii direcţi din familie au fost testaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Spre surprinderea acestora, cel mai tânăr membru al familiei a ieşit pozitiv, adică un bebeluş de doar trei luni. „Copilul a fost testat pentru că în familie exista un caz pozitiv, bunica. Micuţul a ieşit pozitiv, însă este stabil. Nu prezintă nicio problemă din punct de vedere al manifestării bolii”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Micuţul este al doilea cel mai tânăr pacient, după ce în luna iunie un bebeluş de o lună a fost găsit pozitiv cu noul coronavirus.

Trei cazuri noi de infectare cu Covid19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1.263, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 300 de probe în vederea depistării Covid19. Practic, 1% dintre testele efectuate în acest interval temporal au rezultat pozitiv.

Numărul cazurilor active în prezent este 79, până în prezent fiind vindecați 1090 de botoșăneni.

Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 94.

La nivel național, județul Botoșani este pe locul 25, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

Deja ai votat!
se încarcă...