luni, mai 29, 2023
AcasăLocalBebeluş de trei luni diagnosticat cu Covid19

Bebeluş de trei luni diagnosticat cu Covid19

Un bebeluş de doar trei luni a fost depistat cu Covid19. Acesta ar fi luat virusul de la bunica sa. Cazul a intrat în atenţia cadrelor medicale după ce bunica micuțului a ajuns la spital cu simptome specifice Covid19. Femeia a fost internată în cadrul unei secţii de suspecţi şi testată, iar rezultatul a venit pozitiv.

Femeia a fost ulterior internată în Secţia de Boli Infecţioase pentru a fi supusă tratamentului de specialitate. Contacţii direcţi din familie au fost testaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Spre surprinderea acestora, cel mai tânăr membru al familiei a ieşit pozitiv, adică un bebeluş de doar trei luni. „Copilul a fost testat pentru că în familie exista un caz pozitiv, bunica. Micuţul a ieşit pozitiv, însă este stabil. Nu prezintă nicio problemă din punct de vedere al manifestării bolii”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Micuţul este al doilea cel mai tânăr pacient, după ce în luna iunie un bebeluş de o lună a fost găsit pozitiv cu noul coronavirus.

Trei cazuri noi de infectare cu Covid19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1.263, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 300 de probe în vederea depistării Covid19. Practic, 1% dintre testele efectuate în acest interval temporal au rezultat pozitiv.

Numărul cazurilor active în prezent este 79, până în prezent fiind vindecați 1090 de botoșăneni.

Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 94.

La nivel național, județul Botoșani este pe locul 25, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.3 ° C
16.6 °
11.7 °
78 %
2kmh
13 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Coboară pe scara de incendiu doar cei care sunt în formă.

EDITORIAL

Situația actuală din învățământ generează o mie și una de dispute. Cei din sistem susțin, bătându-se cu pumnul în piept, că au dreptate, că...

EPIGRAMA ZILEI

Hai să dăm mână cu mână Cei cu cinstea într-o ... rână, Să-nvârtim hora hoției Pe cuprinsul României... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...