joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTComunicat: Doina Federovici, PSD: „Sănătatea și educația copiilor din Botoșani este prioritatea...

Comunicat: Doina Federovici, PSD: „Sănătatea și educația copiilor din Botoșani este prioritatea noastră, din păcate nu și a Guvernului Orban”

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici atrage atenția că actualul Guvern liberal a lăsat de izbeliște elevii, părinții și profesorii și nu au pregătit în mod real începerea anului școlar.

Ghidul guvernului Orban pentru deschiderea școlilor reprezintă o colecție de enunțuri, multe inaplicabile. Cel mai grav lucru este că Guvernul PNL așază în sarcina autorităților locale o povară imposibil de dus, mai ales că domnul Orban nu asigură resursele financiare pentru susținerea acestor măsuri obligatorii. Este de-a dreptul iresponsabil modul în care guvernanții liberali obligă autoritățile locale „să asigure resursele umane, respectiv personal medico-sanitar pentru unitățile de învățământ care nu au cabinete medicale școlare, conform legii, și resursele materiale și financiare pentru derularea acțiunilor întreprinse de unitățile de învățământ în contextul combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus”, fără să primească niciun leu de la bugetul statului”, a declarat Doina Federovici.

Președintele PSD Botoșani a avut discuții cu primarii din județ pentru a vedea cum pot fi sprijiniți, astfel încât la începerea noului an școlar atât copiii, cât și profesorii să fie protejați din punct de vedere sanitar și elevii să aibă acces la școală. Doina Federovici a avut întâlniri și cu părinții ai căror copii încep anul acesta clasa pregătitoare, care sunt speriați și bulversați de anunțul ministrului Educației, Monica Anisie care schimbă planurile cadru și reduce numărul de ore de anul acesta, fără niciun fel de consultare sau înștiințare prealabilă.

„PSD va face tot ce poate pentru a repara în Parlament mizeria și ofensa adusă dascălilor de guvernul PNL. Suntem 100% alături de cadrele didactice și le susținem demersul privind respectarea legii și acordarea majorărilor salariale prevăzute de la 1 Septembrie. În medie, fiecare cadru didactic ar fi urmat să primească în plus 300 de lei, bani din care își poate achiziționa măștile de protecție pe care va fi obligat să le poarte în timpul activității în unitățile de învățământ. Atât eu cât și colegii mei împărtășim deplin apelul dascălilor care atrag atenția că se impun măsuri foarte stricte, urgente și bine implementate prin care elevii și angajații din educație să beneficieze de toate condițiile, astfel încât să nu fie expuși îmbolnăvirii cu COVID-19 și că autoritățile au obligația să asigure tuturor participanților la actul educațional măști, dezinfectant, săpun și toalete funcționale, pe parcursul fiecărei zile de școală”, a subliniat Doina Federovici.

Pentru sănătatea lor dar și a milioanelor de copii pe care-i educă, orice guvern responsabil ar fi acordat majorarea salarială prevăzută, cu atât mai mult cu cât suma pentru fiecare abia dacă ar fi acoperit costul măștilor și al materialelor de protecție și dezinfecție necesare.

Guvernul Orban însă, invocând lipsa banilor, în pofida împrumuturilor gigantice pe care le-a făcut, a amânat în mod cinic cu un an majorarea cuvenită a salariilor profesorilor, pe care la modul cel mai josnic și grobian cu putință a comparat-o cu băutul banilor la cârciumă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...