Fost reputat manager de spital decedat în propria casă

Unul din cei mai apreciați și cunoscuți medici ginecologi în perioada de după Revoluție din Botoșani, a încetat din viață.

Medicul primar în obstetrică și ginecologie Teodor Popa a decedat, sâmbătă dimineață, în locuința personală.

În vârstă de 82 de ani, fostul director al Maternității Botoșani fusese externat din spital cu o zi mai devreme. Medicul a fost diagnosticat cu mai multe afecțiuni cronice grave, care i-au afectat organismul îmbătrânit.

Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a fost chemat, sâmbătă dimineață, la domiciliul acestuia. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic. “Pacientul a fost găsit în stop cardio respirator. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru reanimare cordului”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Acesta a fost medic la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Botoșani din anul 1969, încă de când unitatea era localizată unde în prezent este Spitalul de Pneumoftiziologie. Ulterior, a fost directorul aceleiași unități sanitare imediat după Revoluție, din 1990 până în anul 1998. “A fost un om cu adevărat dedicat mamei și nou-născutului. A contribuit la dezvoltarea unității sanitare prin pasiunea pentru muncă și pacient”, a spus medicul primar Maria Olaru, din cadrul Maternității Botoșani.

Fiica acestuia îi continuă moștenirea, fiind medic în Iași.

Dumnezeu să îl ierte!

Deja ai votat!