Lista cu tinerii care doresc locuințe ANL a fost actualizată

Primăria municipiului Botoșani a actualizat lista cu ordinea de prioritate pentru persoanele care au solicitat locuințe construite prin fonduri de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). În total, pe lista actualizată figurează 561 de persoane, ordinea fiind stabilită în funcție de punctajul obținut.

„Lista propusă a pornit de la ordinea pentru prioritate aprobată în 2011, preluându-se din aceasta solicitanții care nu au primit locuință pe parcursul celor 9 ani și care îndeplinesc cele trei criterii eliminatorii (vârsta, ocupația și nedeținerea unei locuințe în municipiul Botoșani), la care s-au adăugat modificările și completările depuse pe parcursul celor 9 ani precum și noii solicitanți, s-a actualizat vechimea cererilor, iar solicitanții care nu mai îndeplinesc condițiile eliminatorii stabilite de lege au fost excluși, astfel că s-a ajuns la 561 de solicitanți”, se arată în raportul de specialitate al comisiei de lucru privind repartizarea locuințelor ANL.

Lista va fi supusă dezbaterii Consiliului local în ședința de săptămâna viitoare, urmând ca municipalitatea să stabilească și beneficiarii locuințelor ANL construite în Șoseaua Iașului. Procedura privind validarea listei cu ordinea de prioritate a venit după ce primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat că locuințele de pe Șoseaua Iașului vor fi repartizate în toamnă, în prezent lucrându-se la racordarea locuințelor la utilități.

Condiţii pentru cei care cer o locuinţă 

Cel care solicită o locuinţă de la primărie trebuie să aibă până în 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie în cel mult 36 de luni de împlinirea acestei vârste. În calculul punctajului pentru fiecare dosar se ţine cont de situaţia locativă actuală, stare civilă, numărul persoanelor în întreţinere, starea de sănătate, nivelul de studii şi/sau pregătire profesională, situaţia locativă sau socială deosebită, venitul mediu net lunar pe membru de familie. La această dată sunt finalizate 80 de apartamente ANL de pe Şoseaua Iaşului, pe terenul primit de municipalitate de la Armată, însă numai 40 de apartamente vor putea fi repartizate de către municipalitate, celelalte 40 revenind cadrelor care lucrează în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale. Municipalitatea botoşăneană a primit până la această dată 400 de cereri pentru locuinţe ANL şi o mie de cereri pentru locuinţe sociale.

Deja ai votat!