Premiu de 2.000 de lei pentru Tudor Darius Cardaș

0

Botoșăneanul Tudor Darius Cardaș, elev al Colegiului Național „August Treboniu Laurian”, ar urma să fie premiat de municipalitate, pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele și concursurile școlare. În urma unei propuneri formulate de viceprimarul municipiului Cosmin Andrei și consilierul local Daniela Vicol, municipalitate va analiza, joia viitoare, în cadrul ședinței Consiliului local din 27 august a.c., posibilitatea ca acesta să beneficieze de un premiu din partea autorităților locale în valoare de 2.000 de lei.

Propunerea a venit după ce Tudor Darius Cardaş a obţinut în luna iulie a.c. medalia de bronz la un concurs internaţional de matematică „Cyberspace Mathematical Competition 2020”, care înlocuit oarecum Olimpiada Internaţională de Matematică, anulată din cauza pandemiei. Botoșăneanul a făcut parte din lotul României alături de alți opt liceeni, iar în urma competiției on-line, la care au participat echipele a 75 de ţări, elevii români au obținut medialia de bronz.

Tot anul acesta, botoșăneanul a obținut mențiune de onoare la Romanian Masters of Mathematics (februarie a.c.) și Functional Equations Online Olympiad (mai a.c.).

Tudor Darius Cardaş a primit anul trecut distincţia de „Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani”, după performanţele reuşite anii trecuţi în competiţii internaţionale cu lotul român de matematică.

Deja ai votat!
se încarcă...