Sfaturi de la polițiști pentru cei care pleacă la drum

0

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, fie că vă întoarceți sau plecați în vacanță, polițiștii rutieri vă recomandă:

* Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

* Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Respectati regimul legal de viteza, in interiorul localitatilor.

* Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

* Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

* Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă, in special cand traverseaza drumurile nationale, intens circulate.

*Bicicliștilor le recomandăm purtarea echipamentului specific pentru a fi vizibili de către conducătorii auto.

Deja ai votat!