Cea mai longevivă botoșăneancă s-a stins din viață

Cea mai longevivă botoșăneancă, Leontina Turtă, care a împlinit 106 ani luna trecută, s-a stins din viață. Născută pe 9 iulie 1914, în Cernăuții Vechi, ea a fost printre miile de refugiați români care au fost nevoiți să-și caute liniștea pe alte meleaguri, în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, când România a pierdut Basarabia, Ținutul Herței și nordul Bucovinei.

A trecut prin două războaie mondiale și prin nenumărate praguri ale vieții. A fost căsătorită cu un fost polițist și a adus pe lume 10 copii. În ultimii ani, Leontina Turtă a rămas în grija a două strănepoate. Povara vârstei a fost mult prea grea pentru longeviva bunică, care s-a dus spre lumea celor drepți, lăsând în urmă 19 nepoți și 23 de strănepoți.

Întâmplare sau destin, Leontina Turtă s-a stins din viață la aceeași vârstă cu tatăl ei – 106 ani. Trupul neînsuflețit al botoșănencei a fost depus la Biserica Sfântul Ilie din centrul municipiului Botoșani pentru ca cei apropiați și cunoscuții să-și poată lua rămas bun de la longeviva bunică.

Deja ai votat!