Văduve țepuite cu ajutoare inventate în numele preotesei

0

O escrocherie pusă la cale de un dorohoian și o suceveancă s-a lăsat cu un dosar penal, dar și cu mai multe bunuri confiscate. Totodată, cei doi escroci s-au ales și cu amenzi consistente.

Afacerea ilegală a ieșit la iveală la sfârșitul săptămânii trecute, când una dintre victimele escrocheriei a anunțat poliția. În fapt, pe 22 august a.c., o femeie de 65 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, a anunțat Poliția Gălănești (jud. Suceava) că tocmai a fost păcălită de un bărbat și de o femeie. Escrocii au mers la locuința femeii cu un microbuz și i-au vândut patru plapume și patru perne cu 1.200 de lei, deși bunurile nu valorau mai mult de 500 de lei. Falșii comercianți ambulanți s-au prezentat ca fiind trimiși de soția preotului din comună, în cadrul unei așa-zise campanii de ajutorare a femeilor singure sau a văduvelor. Ba mai mult, i-au indus ideea că îi acordă un ajutor deoarece bunurile cumpărate ar valora mai mult de 1.200 de lei.

Marfă confiscată de poliţişti 

Victima a împrumutat 1.000 de lei de la două cunoștințe și a cumpărat produsele. La scurt timp de la plecarea suspecților, femeia a apelat-o telefonic pe soția preotului și a realizat că a fost păcălită. Victima a sunat la poliție, iar suspecții au fost prinși în comuna învecinată. La volanul mirobuzului se afla dorohoianul Cătălin A., de 48 de ani, care era însoțit de Ileana B., de 33 de ani, din municipiul Suceava. În mașină au fost găsite încă nouă plapume asemănătoare cu cele vândute victimei. Totodată, asupra sucevencei au fost găsiți banii primiți de la femeia păcălită.

Microbuzul suspecților a fost indisponibilizat de polițiști, care au reținut toată marfa, inclusiv telefoanele escrocilor. Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru înșelăciune, existând informații că cei doi ar mai fi păcălit prin aceeași metodă și alte persoane din comuna Votinel, în luna iulie a.c. De asemenea, dorohoianul a fost amendat cu 11.160 de lei pentru transport și comerț ilicit, iar suceveanca cu 10.000 de lei pentru comerț ambulant fără autorizație.

Deja ai votat!
se încarcă...