Weekend cu amenzi de peste 10.000 de lei

0

În acest weekend, jandarmii botoșăneni au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 9.000 de lei. Acţiunile au fost organizate în cooperare cu alte instituţii. Acestea au vizat verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2. „Principala abatere constatată a fost lipsa măștii de protecție în locuri în care portul acesteia este obligatoriu”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ).

De asemenea, jandarmii botoșăneni au acționat pentru prevenirea braconajului piscicol pe râul Prut. Acţiunile au fost organizate împreună cu reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani. 10 persoane au fost sancționate cu amenzi însumând 1.500 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost pentru lipsa permisului de pescuit valabil și pentru încălcarea condițiilor prevăzute în permis, autorizație și/sau licență.

„Doi bărbați au fost depistați în timp ce pescuiau cu o plasă ilegală. Acestora le-au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de către persoane neautorizate a unor unelte de pescuit comercial și tentativă de furt. Actele procedurale urmează a fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea competentei soluționări”, a adăugat Dan Izotov.

+2 -0
se încarcă...