Zeci de absenți la prima probă a bacului de toamnă

Astăzi a avut loc prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, cea de limba și literatura română. La nivelul județului Botoșani au participat 180 de candidați din 237 înscriși. Informațiile au fost furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, care au arătat că nu au fost absolvenți care să acuze stare febrilă (n.r. – peste 37,3 grade C). În schimb, un candidat din cei prezenți la examen a fost eliminat pentru fraudă.

Mâine, 25 august a.c. va avea loc proba obligatorie a profilului. Pe 26 august cei înscriși vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Ziua de 27 august este dedicată probei la limba și literatura maternă. Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui. Asta în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Deja ai votat!