Peste 100 de absenți la proba a doua a examenului de Bacalaureat

0

Mai mulți absolvenții de liceu înscriși la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat au lipsit astăzi de la cea de la doua probă scrisă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), din cei 614 candidați înscriși s-au prezentat numai 502. Acesta este cea mai mare rată de absenteism.

Cei care s-au prezentat în centrele de examen, au avut de susținut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. La final, au fost trimise spre evaluare 430 de lucrări la disciplina Matematică și 72 la disciplina Istorie.

Potrivit IȘJ, un candidat a fost eliminat pentru fraudă, după ce a fost surprins în sala de examen cu căști. În schimb, nu au fost candidați cu temperatura peste 37,3 C.

Următoarele probe sunt programate mâine, 26 august și joi, 27 august, candidații urmând să susțină probele scrise la disciplinele pentru care au optat, conform profilului, și proba la limba și literatura maternă, dacă este cazul.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc pe 2 septembrie, eventualele contestații putând fi depuse în aceeași zi până la ora 20.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă, 5 septembrie.

+2 -0
se încarcă...