Comunicat USR: Dan Tîrniceru Ifrim, un OM trup și suflet pentru Darabani.

0

Dan este candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria orașului Darabani la alegerile locale din 27 septembrie. Are 47 de ani, administrează cu succes propria sa afacere pornită în anul 2001. Este căsătorit și are un băiat de 11 ani. În Darabani este deja cunoscut pentru implicarea lui în viața comunității, pentru numeroasele donații făcute, în special pentru școlile din oraș.

Vreau ca Darabaniul să se dezvolte, să ajungă un orășel de provincie în care să locuiești cu plăcere. Am idei și am proiecte. Vreau să fac le Primărie o echipă de oameni onești și profesioniști, oameni cărora întradevăr le pasă de Darabani, echipă cu care să dezvoltăm orașul.
Prioritare pentru mine sunt câteva proiecte strict necesare dărăbănenilor
– Transparență 100% a achizițiilor Primăriei Darabani,
– Eficientizarea activității Primăriei în relațiile cu locuitorii orașului,
– Creșterea calitații educației dărăbănene,
– Proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurii locale,
– Un proiect major pe fonduri europene pentru stație de epurare ape menajere,
– Stimularea sportului în rândul copiilor și tinerilor.

Toate astea sunt posibile. Cine mă cunoaște, știe că sunt omul faptelor, nu al vorbelor.”

Proiectul major al lui Dan Tîrniceru Ifrim pentru dărăbăneni este înființarea unei stații de epurare moderne în orașul Darabani. Actuala stație de epurare a apei menajere este un risc major pentru sănătatea locuitorilor zonei. Stația este parțial funcțională. Țevile de apă reziduală ce vin din oraș nu sunt conectate direct la stația de epurare. Astfel cea mai mare parte a apei reziduale curge pe lânga iaz la Bălășescu, pe șes până ajunge în iaz la Mileanca.

Trebuie luate măsuri urgente pentru reducerea impactul negativ al poluării şi al infiltraţiilor de ape uzate în rețeaua hidrografică a orașului Darabani. Actuala stație este departe de a îndeplini norme minime, conforme cerinţelor privind calitatea mediului prevăzute în Tratatul de Aderare, precum şi la obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

 

Deja ai votat!