PSD și-a retras reprezentantul din BEJ

0

PSD și-a retras reprezentantul pe care îl avea în Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ).

Pe adresa BECJ, cu puțin timp înainte ca toate candidaturile să devină definitive, PSD a trimis o solicitare de înlocuire a lui Mihnea Ateșoaie cu Ana-Maria Coclici. Solicitarea a fost trimisă mai departe către Biroul Electoral Central (BEC), care va lua act de modificarea survenită la nivelul județului Botoșani.

Mihnea Ateșoaie este soțul Alexandrei Huțu, secretarul executiv al organizației județene a PSD și mâna dreaptă în partid a senatorului Doina Federovici, care se află pe lista de consilieri județeni propusă de către social-democrați în alegeri. În această situație, cei doi erau incompatibili, așa că s-a recurs la retragerea lui Mihnea Ateșoaie din BECJ.

„Am solicitat BECJ înlocuirea colegului nostru”

Doina Federovici, președinta PSD Botoșani, susține că Ana-Maria Coclici era de fapt cea desemnată iniţial să facă parte din din BECJ, dar că această a fost programată la o intervenție chirurgicală în perioada de constituire a Biroului motiv pentru care a fost înlocuită temporar cu Mihnea Ateșoaie care avea experiența rundelor de alegeri trecute. „Dat fiind faptul că pe 24 august au rămas definitive candidaturile, am solicitat BECJ înlocuirea colegului nostru, întrucât soția sa este candidat pe lista de consilieri județeni. În această speță înlocuirea se realizează cu aprobarea Biroului Electoral Central. De altfel, noi am solicitat prin adresă oficială înregistrată la BEC cu nr.204/06.08.2020, clarificări cu privire la incompatibilități, iar în urma solicitării noastre acesta a emis Hotărârea nr.9/07.08.2020, cu aplicabilitate în întreaga țară”, a declarat Doina Federovici, președinte PSD Botoșani.

Alexandra Huțu este pe poziția a cincea a listei de consilieri județeni propusă de PSD, dar dacă ținem cont de faptul că primii trei sunt parlamentari, care au rolul de „locomotive”, aceasta alături de Dorin Birta, actualul vicepreședinte al CJ, sunt principalii candidați ai partidului. De altfel, ei sunt și propunerile PSD pentru posturile de vicepreședinte în viitorul mandat, iar dacă vor ajunge în opoziție, unul dintre ei va conduce grupul de consilieri județeni PSD.

Deja ai votat!