Bani de la Guvern pentru elevii de nota 10

0

Executivul a aprobat joi, 27 august a.c., Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale. Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat sesiunea 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat, opt candidați au susținut testul de maturitate în sistem german.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Printre cei care ar putea beneficia de stimulente sunt și 12 elevi din județul Botoșani, care au încheiat studiile gimnaziale cu zece pe linie. În acest an, potrivit celor comunicate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, niciun elev din municipiul Botoşani nu a absolvit liceul cu media maximă.

Deja ai votat!
se încarcă...