Tânăr electrocutat la o partidă de pescuit

Un tânăr de 21 de ani, din Botoşani, şi-a văzut moartea cu ochii la o partidă de pescuit. Tânărul a plecat la pescuit pe un iaz din apropiere de Săveni, împreună cu mai mulţi prieteni. Aceştia au dorit să petreacă noaptea pe malul apei şi să pescuiască chiar la lumina lunii. Tânărul de 21 de ani, mai puţin experimentat, a aruncat de câteva ori cu undiţa pentru a-şi încerca norocul, însă nu a avut parte de vreo captură însemnată.

După ce s-a lăsat seara, acesta a încercat să arunce mai puternic cu lanseta pe care o avea. Băţul din fibră de carbon (un bun conducător de electricitate n.r.) s-a apropiat extrem de mult de unul din conductorii reţelei electrice de înaltă tensiune, care trecea prin apropierea locului de pescuit. Un puternic arc electric s-a format imediat, a străbătut corpul tânărului, intrând prin antebraţ şi ieşind prin tălpi.

Tot incidentul a fost observat de amicii săi, aflaţi la distanţă, care i-au sărit imediat în ajutor. În stare de şoc şi cu arsuri, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat imediat la Urgenţe. „Pacientul prezenta arsuri la nivelul antebraţului şi tălpilor. Era stabil, dar în stare de şoc. A fost internat pentru monitorizare”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!