vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTTrei botoşăneni cu Covid19 din 300 testaţi

Trei botoşăneni cu Covid19 din 300 testaţi

Un bărbat și două femei, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1309, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 303 de probe biologice în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 95. Același bilanțul este și în cazul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 26, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

România a ajuns la 84.468 de cazuri înregistrate, dintre care 1.318 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor noi a scăzut față de ziua precedentă, când a fost depășit prima oară pragul de 1.500 de infectări.

Până acum, 37.056 de persoane s-au vindecat. Potrivit bilanțului, 379 de persoane s-au vindecat în ultimele 24 de ore.

Totodată, alte 645 de persoane au fost retestate pozitiv. Numărul total de cazuri pozitive, cele noi și cele retestate pozitiv, au fost înregistrate dintr-un număr de 26.500 de teste. Dintre acestea, 26.059 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Au fost însă raportate și rezultatele a 441 de teste.

48 de decese în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 rămâne ridicat. 48 de decese ale unor pacienți cu COVID-19 au fost confirmate de la ultima raportare. Este vorba de 23 de bărbați și 25 de femei care erau internați. Grupul de Comunicare Strategică precizează că un pacient care a murit nu avea alte boli.

În prezent. 7.325 de persoane se află internate, cu 37 mai mult față de ziua precedentă. În ceea ce privește numărul persoanelor aflate la terapie intensivă acesta a ajuns la 497.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...