Managerii din cultură reevaluați după numai câteva luni

0

La nici câteva luni de la evaluarea anuală a managerilor instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ), aceștia au intrat din nou în focurile examenelor. Acum sunt evaluați pe întregul mandat pentru a se vedea dacă rămân sau nu la conducerea instituțiilor, asta în condițiile în care la evaluările anuale au luat de fiecare dată note foarte apropiate de 10.

Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință comisiile de evaluare a conducerilor instituțiilor de cultură din subordine, precum și cele de contestații. Acestea sunt alcătuite din trei membri, numitorul comun fiind Dănuț Huțu, directorul executiv a Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Botoșani, în cadrul comisiilor de evaluare, Maria Spatariu, consilier DJC Botoșani, în comisiile de contestație. Din comisii mai face parte și câte un reprezentant al instituțiilor de cultură din Suceava.

Cel de al treilea membru este un consilier județean, locurile fiind distribuite după algoritmul politic. Astfel, managementul Corneliei Vizitiu, directoarea Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, va fi analizată din partea CJ de către consilierul PSD, Cristina-Andreea Andrei, iar din comisia de contestație va face parte Cristina Breșug (PSD).

Activitatea lui Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Artă „George Enescu” va fi evaluată de consilierul liberal Ada-Alexandrina Macovei, iar în comisia de contestații a fost desemnat Constantin Isac de la PSD. Aceeași formulă politică va fi și în cazul comisiilor de la Memorialul Ipoteşti – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Astfel, liberalul Gheorghe Rusu va face parte din comisia de evaluare, în timp ce Gheorghe Vâzdoagă din cea de contestații.

Dan Doboș, șeful Rapsozilor Botoșanilor, va fi evaluat de consilierul Cătălin-Cristian Olaru (PSD), în timp ce din comisia de contestații va face parte Petre Tupiluș (PNL).

Secretariatul tehnic va fi asigurat de Magda Didii, director executiv în cadrul CJ, și Dumitru-Ovidiu Antonesei, șef serviciu buget-finanțe.

Interesante este că PSD a desemnat-o în comisii pe Cristina-Andreea Andrei, deși aceasta, anul trecut, a încercat de două ori să devină funcționar public în cadrul Prefecturii pe un post economic și de fiecare dată a fost respinsă luând sub 50 puncte din 100. Prima dată, Cristina-Andreea Andrei a primit 27,93 de puncte pe lucrarea scrisă, iar a doua oară doar 38,55 de puncte. La contestație, punctajul i-a crescut la 44,9 puncte.

Deja ai votat!