spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTManagerii din cultură reevaluați după numai câteva luni

Managerii din cultură reevaluați după numai câteva luni

La nici câteva luni de la evaluarea anuală a managerilor instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ), aceștia au intrat din nou în focurile examenelor. Acum sunt evaluați pe întregul mandat pentru a se vedea dacă rămân sau nu la conducerea instituțiilor, asta în condițiile în care la evaluările anuale au luat de fiecare dată note foarte apropiate de 10.

Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință comisiile de evaluare a conducerilor instituțiilor de cultură din subordine, precum și cele de contestații. Acestea sunt alcătuite din trei membri, numitorul comun fiind Dănuț Huțu, directorul executiv a Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Botoșani, în cadrul comisiilor de evaluare, Maria Spatariu, consilier DJC Botoșani, în comisiile de contestație. Din comisii mai face parte și câte un reprezentant al instituțiilor de cultură din Suceava.

Cel de al treilea membru este un consilier județean, locurile fiind distribuite după algoritmul politic. Astfel, managementul Corneliei Vizitiu, directoarea Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, va fi analizată din partea CJ de către consilierul PSD, Cristina-Andreea Andrei, iar din comisia de contestație va face parte Cristina Breșug (PSD).

Activitatea lui Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Artă „George Enescu” va fi evaluată de consilierul liberal Ada-Alexandrina Macovei, iar în comisia de contestații a fost desemnat Constantin Isac de la PSD. Aceeași formulă politică va fi și în cazul comisiilor de la Memorialul Ipoteşti – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Astfel, liberalul Gheorghe Rusu va face parte din comisia de evaluare, în timp ce Gheorghe Vâzdoagă din cea de contestații.

Dan Doboș, șeful Rapsozilor Botoșanilor, va fi evaluat de consilierul Cătălin-Cristian Olaru (PSD), în timp ce din comisia de contestații va face parte Petre Tupiluș (PNL).

Secretariatul tehnic va fi asigurat de Magda Didii, director executiv în cadrul CJ, și Dumitru-Ovidiu Antonesei, șef serviciu buget-finanțe.

Interesante este că PSD a desemnat-o în comisii pe Cristina-Andreea Andrei, deși aceasta, anul trecut, a încercat de două ori să devină funcționar public în cadrul Prefecturii pe un post economic și de fiecare dată a fost respinsă luând sub 50 puncte din 100. Prima dată, Cristina-Andreea Andrei a primit 27,93 de puncte pe lucrarea scrisă, iar a doua oară doar 38,55 de puncte. La contestație, punctajul i-a crescut la 44,9 puncte.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...