Zilele Nordului, o altă perspectivă în timp de pandemie

0

Cea de a șaptea ediție a Festivalului „Zilele Nordului” a debutat ieri la Darabani, acțiunile organizate bucurându-se de un interes major. Ziua s-a încheiat cu un concert magnific susținut de Nicu Alifantis, în curtea Conacului Balș. Spectacolul, la care participanții au trebuit să păstreze distanța fizică și să poarte măști pe față, a fost urmărit de zeci de tineri, concertul având loc cu porțile închise întrucât biletele puse la dispoziție de organizatori au fost epuizate.

Tot ieri, în curtea Conacului Balș, a fost proiectat și filmul „Babyteeth: prima iubire”, peliculă câștigătoare a Festivalul Internațional de Film Transilvania #TIFF. Filmul a fost precedat de „Opinci”, un scurtmetraj de animație bazat pe povestea reală a lui Dan Dumitru și despre realizarea lui incredibilă, cea de a fi primul om care a făcut înconjurul lumii pe jos.

Tinerii au avut posibilitatea să vizioneze, tot vineri, spectacolul „Port”, de Simon Stephens, pusă în scenă de Atelierul de Teatru. Piesa reprezintă o transpunere în scenă a timpurilor actuale, urmărind drama tinerilor puși în situația de a alege între plecarea din localitate sau varianta de a rămâne alături de familie, cu riscul de a fi trași în jos sau abandonați de cei din jur.

Festivalul „Zilele Nordului” are loc în Darabani şi alte localităţi din judeţul Botoşani în perioada 28-30 august.Trupe renumite printre care The Mono Jacks, byron, om la lună, The Kryptonite Sparks vor susține concerte, iar Mădălina Pavăl va asigura un live act acustic. Toate spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor sanitare şi legale în vigoare, pentru maxima siguranţă a participanţilor, artiştilor şi voluntarilor implicaţi. De altfel, cea de a şaptea ediţie a „Zilelor Nordului” se va desfășura exclusiv în aer liber, pe agenda festivalului figurând premiere de teatru, lucrări de artă stradală, conferinţe şi dezbateri, şcoli de vară pentru ONG-uri şi grupuri civice.

Desfăşurată sub sloganul #Cei7AniDeAcasă, „Zilelor Nordului” a lansat două iniţiative de regenerare urbană – #PrimaŞcoală, reconstrucţia primei şcoli săteşti din Moldova la Darabani, şi #NoulCentruVechi, program de revitalizare urbană în Botoşani.

Deja ai votat!